19.05.2012. / 17:30

Autor: Hina

20.000 prosvjednika

'Protiv politike trojke'

"Demonstriramo protiv europske politike trojke", rekla je glasnogovornica antikapitalističkog pokreta "Blockupy" koje je izjavila kako se prosvjedima odazvalo oko 25.000 ljudi

IlustracijaIlustracijaNajmanje 20.000 osoba mirno je u subotu prosvjedovalo glavnim ulicama Frankfurta, izražavajući na taj način nezadovoljstvo zbog oštrih mjera štednje nametnutih stanovnicima te zemlje kako bi se ublažila dužnička kriza euro zone.

Policija je zatvorila glavne ceste u središtu grada te postavila kontrolne točke na autocestama u blizini Frankfurta u sklopu oštrih mjera sigurnosti čiji je cilj zaštititi glavni njemački financijski centar.

"Demonstriramo protiv europske politike trojke", rekla je glasnogovornica antikapitalističkog pokreta "Blockupy" koje je izjavila kako se prosvjedima odazvalo oko 25.000 ljudi. Trojku čine Središnja europska banka, Međunarodni monetarni fond i dužnosnici EU-a koji nadziru provedbu programa štednje, proširen na Grčku, Portugal i Irsku.

Središnja europska banka sa sjedištem u Frankfurtu centar je političkog odgovora na krizu. Političari, ulagači i prosvjednici od nje očekuju da napravi više. Odgovorni iz banke tvrde da su još tijekom prosinca i veljače obavljenim kreditiranjima napravili poteze bez presedana, pustivši u financijski sustav bilijun eura.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika