21.02.2011. / 08:19

Autor: Nacional.hr

Barišić USKOK-u: Thompsonu smo pripremili 200 tisuća eura, ali on je tražio pola milijuna

Barišić se snašao i u prostorijama Carine predao Thompsonu pola milijuna eura. Primopredaja novca nije se obavila u četiri oka nego je s Barišićem i Thompsonom u uredu bio i fra Slaven Milanović Litre

Marko Perković ThompsonMarko Perković ThompsonIako je kategorički negirao da mu je Mladen Barišić u svom carinskom uredu isporučio 500.000 eura kako se ne bi angažirao u predizbornoj kampanji 2007., Marko Perković Thompson je, kako piše Vjesnik, sam zatražio iznos od pola milijuna eura.

Barišić je navodno istražiteljima rekao da je izvorni plan bio Thompsonu platiti 200.000 eura kako se ne bi uključio u predizbornu kampanju konkurentskih članaka. No, pjevač je navodno tražio više.

Barišić tvrdi da mu je Thompsonov zahtjev za znatno većom svotom novca stvorio probleme jer nije imao na umu toliku svotu. Barišić je, piše Vjesnik, Thompsonovu poruku dobio preko fra Slavena Milanovića Litre. Iako Barišić u tom trenutku u "crnim fondovima" nije imao toliko novca, Sanader mu je navodno rekao da se "snađe kako zna i umije", samo da se Thompsonu plati.

Barišić se snašao i u prostorijama Carine predao Thompsonu pola milijuna eura. Primopredaja novca nije se obavila u četiri oka nego je s Barišićem i Thompsonom u uredu bio i fra Slaven Milanović Litre.

Uskok navodno raspolaže informacijama da je s Thompsonom, upravo preko fra Milanovića Litre, u kontakt prvi stupio Ivo Sanader, koji je s obitelji na misu redovito išao u crkvu Gospe Lurdske, gdje je Milanović Lire bio župnik.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 21.02.11. 08:33

Ni riječi ovom Barišiću nevjerujem,zato što je za bilo kojeg carinika koji se zaposlio zadnje vrijeme u zadnjih nekoliko godina uzeo od 6 do 10 000 eura to je uvjet i plus preporuka jednog od ministara plus članska partijska hadezeovska.
ma jel moguće da na takve face može djelovati jedan Thompson ?
ma oni su sada gnjevni jer gube vlast i ono što su opljačkali ako sud odradi kako treba pa sad trpaju i pakiraju i ono što jest i ono što nije.
ne branim Thompsona,ali čisto sumnjam da jedan običan hrvatski ratnik bojovnik ima utjecaja na ove bandite hercegovačke i zagrebačke jer svi su u istu udbasku skolu išli ckj,a preko veze su diplomirali kao i danas Đapić


registracija
11/1/10

fluid, 21.02.11. 10:29

Nema ovdje ništa čudno ni nepoznato.Domoljublje se u Hrvatskoj mjeri u novčanim mjerilima kao i u mjerilima benificija koje se mogu steći.Na razne načine.To je Tuđmanov model kao i model hercegovaca.Novac je mjerilo svega.Takav model su prihvatili i nehercegovci koji imaju zlo za oca a još goru majku.I tako je hrvatstvo postalo najisplativija i najprofitabilnija roba.Idealisti u zadnje redove jer ste oličenje gluposti i nerazumjevanja novije hrvatske povijesti.


registracija
3/12/10

Yoda, 21.02.11. 11:39

@fluid - potpisujem...


registracija
16/2/11

egipat, 21.02.11. 13:33

koliko jos treba vremena hrvatskom puku da skuzi da je BAJIC GLAVA HOBOTNICE

--------------------------------------------------------------------------------


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika