22.02.2011. / 21:10

Autor: Hina

Britanija šalje čarter u Libiju, fregatu u regiju

Velika Britanija objavila je u utorak da kani poslati zrakoplov čarter po britanske državljane u Libiji te da je poslala fregatu kraljevske mornarice u vode oko te zemlje ako im zatreba pomoć.

William HagueWilliam HagueVelika Britanija objavila je u utorak da kani poslati zrakoplov čarter po britanske državljane u Libiji te da je poslala fregatu kraljevske mornarice u vode oko te zemlje ako im zatreba pomoć.

"Blisko surađujemo sa zrakoplovnim tvrtkama kako bismo pomogli da što veći broj britanskih državljana napusti Libiju...Dogovaramo se o čarteru za Libiju u idućih 48 sati", izjavio je britanski ministar vanjskih poslova William Hague.

Dodao je da je fregata HMS Cumberland poslana iz istočnog Sredozemlja u međunarodne vode uz Libiju, ako ustreba pomoć britanskim državljanima.

Istodobno, prema toj sjevernoafričkoj zemlji isplovili su i grčki putnički brodovi koji bi trebali prevesti Europljane i oko 15.000 Kineza.

"Tri putnička broda plove prema Tripoliju kako bi prevezli državljane europskih zemalja u grčku luku", priopćilo je ministarstvo civilnih poslova. "Organizirana je i operacija prijevoza 15.000 Kineza u domovinu preko Krete", dodaje se u priopćenju u kojem se ističe da su to zatražile vlade tih zemalja.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika