23.02.2011. / 11:30

Autor: Totalsport

NBA uvela zvučna upozorenja za kraj pauze

Novo pravilo stupilo je na snagu u utorak, te će se ubuduće primjenjivati kako se igrači ne bi zadržavali uz klupu dulje vrijeme od predviđenog, što je s godinama postao običaj

Kobe Bryant i Carmelo Anthony (Reuters)Kobe Bryant i Carmelo Anthony (Reuters)Da NBA utakmice ne bi trajale duže no što trebaju, u vodstvu NBA organizacije odlučili su kraj svake minute odmora ili pauze između četvrtina označiti zvučnim sirenama...

Novo pravilo stupilo je na snagu u utorak, te će se ubuduće primjenjivati kako se igrači ne bi zadržavali uz klupu dulje vrijeme od predviđenog, što je s godinama postao običaj.

Nužnost povratka na teren zapisnički stol sada označava dvama zvukovnim signalima: prvi se pušta potkraj isteka vremena pauze, a drugi na njezinu samom završetku. U tom su trenutku igrači, pod prijetnjom sudačkih sankcija, dužni odmah krenuti na teren.

Informaciju je potvrdio glasnogovornik NBA lige Tim Frank:

- Obavijestili smo sve momčadi da će prvi zvučni signal biti upozorenje nakon kojeg će uslijediti i drugi, konačan poziv na parket. Suci će biti zaduženi provesti ga u djelo – rekao je Frank.

Utakmica između Detroita i Houstona u Auburn Hillsu zbog primijenjenih je pravila trajala najkraće od svih Detroitovih dvoboja ove sezone, dva sata i četiri minute.

Dvoboj Washingtona i Indiane trajao je dva sata i 21 minutu, a sraz Charlottea i Toronta dva sata i 12 minuta. U prvim su komentarina igrači suglasni kako im se ne čini da je došlo do naročite promjene.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika