24.02.2011. / 15:26

Autor: Hina

WikiLeaks: Libija ima milijarde dolara u američkim bankama

Mohamed Lajas, čelnik LIA-e, rekao je američkom veleposlaniku na sastanku 20. siječnja da nekoliko američkih banaka upravlja fondovima LIA-e, i to svaka od njih s 300 do 500 milijuna dolara

Libija ima 32 milijarde američkih dolara u gotovini u nekoliko američkih banaka i ima izravna ulaganja u Londonu, pokazala je povjerljiva diplomatska bilješka koju je objavio WikiLeaks.

Bilješka, u kojoj se otkrivaju detalji siječanjskog sastanka između čelnika Libijskih investicijskih vlasti (LIA) i američkog veleposlanika u Tripoliju, objavljena je u vrijeme dok SAD i europske vlade istražuju mogućnost zamrzavanja imovine libijske vlade.

Procjenjuje se da LIA upravlja imovinom od oko 70 milijardi dolara s udjelima u europskim tvrtkama kao što su talijanska banka UniCredit i britanska izdavačka grupa Pearson.

Mohamed Lajas, čelnik LIA-e, rekao je američkom veleposlaniku na sastanku 20. siječnja da nekoliko američkih banaka upravlja fondovima LIA-e, i to svaka od njih s 300 do 500 milijuna dolara. Također je kazao da su izravna ulaganja LIA-e u Londonu i to u bankarstvu i nekretninama, navodi se u bilješci.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika