25.02.2011. / 14:00

Autor: Nacional.hr

Dobro je znati: 3 najveće pogreške tijekom vježbanja

Ukoliko se u skorošnje vrijeme navjeravate baviti nekom tjelovježbom, saznajte na što posebno morate obratiti pažnju

Dolaskom proljeća, većina ljudi se odlučuje za neku vrstu fizičke aktivnosti, međutim savršene rezultate mnogi žele postići u prekratkom roku što je potpuno pogrešno. Kako bi izbjegli dodatne komplikacije, donosimo vam najčešće pogreške prilikom vježbanja!

1. Vježbanje bez istezanja
Prije svake vrste tjelovježbe tijelo je potrebno zagrijati, odnosno istegnuti sve mišićne grupe. U suprotnom bol neće izostati, a postoji i mogućnost ozljeda, što vam vjerujemo nije cilj.

2. Nedovoljan unos tekućine
Osobama koje se ne bave pretjeranom fizičkom aktivnošću preporuča se šest do osam čaša obične vode tijekom dana, a sportašima čak dvostruko više.

3. Zanemarivanje prehrane
Profesionalni sportaši obično se pridržavaju strogog plana ishrane, za one koji se sportom bave samo rekreativno to nije potrebno. No, s obzirom da s punim trbuhom postajemo tromi i spori, teška hrana se ne preporuča prije treninga. Nakon treninga potrebno je organizam opskrbiti proteinima.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 25.02.11. 23:21

Ovo je sigurno jedna od grešaka: http://www.gricni.com/bicepsi-nadomjestak-za-pamet


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika