28.02.2011. / 13:17

Autor: Nacional.hr

Silvio Berlusconi nije se pojavio na sudu

Optužen je zbog porezne prijevare njegove tvrke Mediaset, ovo je prvi od četiri sudska slučaja otvorena u zadnje vrijeme protiv medijskog magnata

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiTalijanski premijer Silvio Berlusconi nije se danas pojavio na suđenju u Milanu u slučaju porezne prijevare njegove medijske tvrtke Mediaset, izvještava BBC.

Ovo je prvi od četiri sudska slučaja koja su otvorena ili će se pokrenuti protiv medijskog magnata. Suđenje je obustavljeno u travnju 2010. godine zbog zakona, koji mu je omogućio privremeni imunitet.

Prošli mjesec talijanski Ustavni sud donio je odluku kako suci mogu odlučiti mogu li predstavnici vlasti imati ili ne 'legitimnu prepreku', koja bi im mogla smetati da se pojave na suđenju. Tereti ga se za optužbe da je najveći talijanski medijski nakladnik Mediaset napuhao cijenu prava za prikazivanje filmova iz SAD-a, kupljenih preko tvrtki, koje kontrolira 74-godišnji Berlusconi. Tužitelji kažu kako je dio novca od kupnje prebačen protuzakonito na tajne račune. Dva suđenja povezana sa slučajem počinju u ožujku, dok je već počelo suđenje u kojem je optužen za seksualni odnos s maloljetnom prostitutkom i zlouporabu moći.

Iako se nije pojavio pred sudom, njegovi odvjetnici nisu naveli nikakvu 'legitimnu prepreku', koja ga je mogla spriječiti u njegovom pojavljivanju pred sudom, izvjestila je talijanska novinska agencija Ansa. Rekli su kako će se vjerojatno pojaviti na slijedećem terminu suđenja 11. travnja. Berlusconi niječe sve optužbe. Ponavlja kako je meta lijeve kampanje Milanskih sudaca.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika