01.03.2011. / 13:23

Autor: Nacional.hr

Ubojica Roberta Kennedya: 'Programirali su me za atentat'

Sirhanov odvjetnik, William Pepper, tvrdi da je Sirhanu bio ispran mozak prije nego što je počinio ubojstvo i da je pretvoren u "mandžurijskog kandidata"

Braća Kennedy, John F.Kennedy, Robert Kennedy (u sredini) i Ted Kennedy.Braća Kennedy, John F.Kennedy, Robert Kennedy (u sredini) i Ted Kennedy.Ubojica Roberta Kennedya bori se za puštanje na slobodu tvrdeći da je bio programiran da ubije Kennedya. Sirhan Bishara Sirhan je Roberta Kennedya, brata slavnog američkog predsjednika Johna F. Kennedya, ubio u hotelskoj kuhinji u Los Angelesu u ljeto 1968. kad je Robert Kennedy imao kampanju kao demokratski kandidat za predsjedničke izbore, prenosi dailymail.co.uk.

Sirhanov odvjetnik, William Pepper, tvrdi da je Sirhanu bio ispran mozak prije nego što je počinio ubojstvo i da je pretvoren u "mandžurijskog kandidata". "Mandžurijski kandidat" je naziv knjige Richarda Condona iz 1959. a i naziv koji se koristi za ubojicu kojem je ispran mozak i koji je tehnikama kontrole uma programiran da postane ubojica. Pepper se na saslušanju u srijedu namjerava poslužiti ovim argumentom, tvrdeći da se Sirhan ne sjeća da je počinio ubojstvo. Pepper tvrdi i da je u ubojstvu sudjelovao još jedan strijelac, osim Sirhana, jer je na Kenndya pucano 13 puta dok je Sirhanov pištolj sadržavao samo 8 metaka, a i tvrdi da je Kennedya usmrtio metak sa leđa dok je Sirhan bio ispred njega.

Ipak, smatra se da ove tvrdnje ne budu imale nikakav utjecaj na ishod saslušanja, a Sirhanov nedostatak sjećanja na ubojstvo se pripisuje kajanju i neprihvaćanju odgovornosti za počinjeno ubojstvo. Sirhanu ne ide u prilog ni to što je navodno poslije ubojstva izjavio da je ubojstvo počinio u ime domovine, a na suđenju je izjavio i da ga je 20 godina planirao. No, ako Sirhanov odvjetnik uspije, on će biti prvi zatočeni ubojica političara u SAD-u koji je dobio sudski spor.

Vezane vijesti

Pokušaj atentata navodno povezan s kavkaskim emiratom

Pokušaj atentata navodno povezan s kavkaskim emiratom

Međunarodno poznati kriminalci pritvoreni u ukrajinskome gradu Odesi priznali su da su htjeli izvesti atentat na ruskoga predsjednika Vladimira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika