09.03.2011. / 12:42

Autor: Nacional.hr

Najluđe činjenice na svijetu: Smrt u WC-u

Neki stručnjaci tvrde da je mukofagija, stručni naziv za kopanje nosa i jedenje sluzi iz nosa, zdrava navika

Kokoš je moguće hipnotizirati

Kokoš se može dovesti u stanje transa tako da se glavu kokoši drži na tlu i pritom više puta na tlu povlači linija prstom ili štapom počevši od kokošjeg kljuna pa prema van. Ako ste kokoš uspješno hipnotizirali, ostat će u transu od 15 sekundo do 30 minuta zureći u liniju koju ste povukli na tlu.

Erekciju mogu imati i leševi

Preminuli muškarac može imati erekciju ako umre sa licem prema dolje i ako truplo ostane u tom položaju. Tijekom života srce omogućava ravnomjernu rasprostranjenost krvi kroz cijelom tijelu, no nakon smrti i prestanka rada srce, na tok krvi utječe gravitacija.

Vaša ruka se pokreće bez vaše volje

Sindrom tuđe ruke ( Alien hand sindrom) je neobičan neurološki poremećaj kod kojeg se ruka oboljelog pokreće sama od sebe. Poremećaj se ponekad javlja nakon operacije mozga, moždanog udara i infekcije.

Previše smijeha može biti smrtonosno

U proljeće 1975. 50- godišnji zidar iz Engleske, Alex Mitchell, doslovno je umro od smijeha dok je gledao svoju omiljenu humorističnu seriju. Mitchell je preminuo od srčanog udara nakon što se skoro pola sata bez prestanka smijao humorističnom skeču iz serije.

I muškarci mogu dojiti djecu

Ovaj fenomen je postao učestaliji u posljednjih nekoliko godina zbog upotrebe lijekova koji stimuliraju muške mliječne žlijezde. Ovo se često događa kao posljedica hormonskih tretmana koji se daju muškarcima koji imaju tumor prostate, a može se dogoditi i zbog stalne masaže bradavica.

Tomacoco (pola rajčica, pola duhan)

Tomacco je izmišljeni hibrid rajčice i duhana iz serije The Simpsons, no ovaj hibrid je 2003. proizveo Rob Baur iz američke države Oregon tako što je presadio rajčicu na korijene duhana, što je bilo moguće jer obje biljke dolaze iz iste porodice.

Ok je imati tri bradavice

Višak bradavica dijagnosticiran je kod 2 posto žena i nešto manje muškaraca. Treća bradavica se pojavljuje duž dvije vertikalne "mliječne linije"koje se protežu od oba pazuha pa sve do prepona i može bit u obliku male nakupine dlačica pa sve do grudi u maloj veličini.

Na WC-u možete umrijeti

Ima dosta primjera ozljeda i smrtnih slučajeva koji su se dogodili na WC-u. Britanski kralj, George II., umro je 1960. na WC-u zbog presječene aorte.

Kopanje nosa i jedenje iskopane sluzi može biti zdravo

Neki stručnjaci tvrde da je mukofagija, stručni naziv za kopanje nosa i jedenje sluzi iz nosa, zdrava navika kojom se u probavni sustav unose bakterije iz nosne sluzi i tako pomažu u jačanju imunosnog sustava.

Lista je preuzeta sa web stranice 2spare.com.

Vezane vijesti

Krevet vas ne pušta ujutro? Donosimo 10 trikova za lakše buđenje

Krevet vas ne pušta ujutro? Donosimo 10 trikova za lakše buđenje

Napravite listu Možete prije spavanja napraviti listu stvari koje želite napraviti idući dan ili idućih nekoliko dana i preporuča se da teže stvari… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 10.03.11. 07:06

Gedorge II. je umro 200 godina ranije, 1760.!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika