09.03.2011. / 14:26

Autor: Nacional.hr

Najbizarnija oružja - Gay bombe i mačke koje miniraju naci brodove

U Drugom svjetskom ratu su Amerikaci došli na ideju da bombe privežu za mačke pa ih iz aviona bace na njemačke brodove. Mačke su izabrane jer se boje vode i pri padu se uvijek dočekaju na noge pa su izumitelji smatrali da bi se mačka, bačena iznad broda, potrudila da padne na brod, a ne u more

Amerikanci su u Drugom svjetskom ratu testirali bombe privezane za mačke za uništavanje neprijateljskih brodovaAmerikanci su u Drugom svjetskom ratu testirali bombe privezane za mačke za uništavanje neprijateljskih brodova1. Gay bomba

Ovo je neformalno ime za nesmrtonosno kemijsko oružje o čijem razvoju su razmišljali u laboratoriju američke avijacije. Laboratorij Wright u Ohaiu je 1994. napravio listu nesmrtonosnih kemijskih oružja koja bi se mogla proizvesti. Jedan od prijedloga je bila i proizvodnja bombe koja bi kod neprijateljskih vojnika uzrokovala homoseksualno ponašanje i tako unijela pomutnju među neprijateljske trupe.

2. Šišmiš bomba

Mini bombe zakvačene za šišmiše proizvedene su tijekom Drugog svjetskog rata s namjerom da budu bačene na Japan. Plan je bio da šišmiši tijekom noći ispuštaju bombe na industrijske mete u Japanu. Ovaj plan je predsjednik Roosevelt odobrio u zimu 1942. no, ne zna se koliko su šišmiši bili uspješni.

3.Smrdljivi sprej

"Tko, ja? "je tajno oružje koje su Amerikanci proizveli tijekom Drugog svjetskog rata sa namjerom da posluži kao pomoć francuskom pokretu otpora u borbi protiv Nijemaca. "Tko, ja?" smrdi po izmetu i pomoću malog raspršivača se naspreja po neprijatelju sa namjerom da ga ponizi i uništi mu moral. No, ovo oružje nije baš bilo uspješno jer je često onaj koji barata oružjem završio nasprejan.

4. Protutenkovski psi

Rusi su tijekom Drugog svjetskog rata izgladnjele pse trenirali da pronađu hranu ispod tenkova te bi ih gladne, sa pričvršćenom bombom na leđima, puštali na neprijateljske tenkove. Navodno su Rusi na ovakav način uspješno onesposobili 300 njemačkih tenkova.

5. Vatreni baloni

Vatreni baloni su bili punjeni zapaljivim sredstvima. Vatreni balon je bio japanski izum stvoren sa namjenom da uništava šume, gradove i posjede u Americi i Kanadi. Japanci su pred kraj Drugog svjetskog rata lansirali oko 9000 ovakvih bombi. Malo je ljudi poginulo od ovih balona, ali su uspješno izazivali požare.

6. Bombe štakori

Lešine štakora punjene eksplozivom su izum Britanaca tijekom Drugog svjetskog rata namijenjene za onesposobljavanje neprijateljskog prijevoza. Ideja je bila da Nijemci lešine štakora zajedno sa ugljenom ubace u parne kotlove na brodovima i vlakovima i tako ih raznesu. No, ovo nije uspjelo jer su Nijemci presreli pošiljke sa lešinama štakora.

7. Delfini ubojice

Riječ je o delfinima treniranima da pronalaze neprijateljske podmornice i u samoubilačkom napadu ih uništavaju. Delfinie inače vojska koristi da lociraju neprijateljske mine. No, bilo je i špekulacija da američka vojska obučava delfine za uništavanje podmornica, ubijanje neprijateljskih ronioca i postavljenje mina, što je vojska negirala.

8. Projektil kojeg navodi golub

Projekt Golub je ime američkog pokušaja da tijekom Drugog svjetskog rata stvori projektil kojeg navodi golub. Ovaj projekt je bio preradikalan za američki vojni vrh pa je otkazan.

9. Bombe mačke

U Drugom svjetskom ratu su Amerikaci došli na ideju da bombe privežu za mačke pa ih iz aviona bace na njemačke brodove. Mačke su izabrane jer se boje vode i pri padu se uvijek dočekaju na noge pa su izumitelji smatrali da bi se mačka, bačena iznad broda, potrudila da padne na brod, a ne u more. No, ovaj je projekt bio promašaj jer bi mačke negdje na polovici pada izgubile svijest.

Lista je preuzeta sa web stranice oddee.com.

Vezane vijesti

Krevet vas ne pušta ujutro? Donosimo 10 trikova za lakše buđenje

Krevet vas ne pušta ujutro? Donosimo 10 trikova za lakše buđenje

Napravite listu Možete prije spavanja napraviti listu stvari koje želite napraviti idući dan ili idućih nekoliko dana i preporuča se da teže stvari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika