10.03.2011. / 09:16

Autor: Hina , Nacional.hr

Libija: Vojska i policija pretukli i zlostavljali BBC-jeve novinare

Trojica novinara, Palestinac Feras Killani, Britanac Chris Cobb-Smith i Turčin Goktay Koraltan pušteni su na slobodu nakon što su držani u zatočeništvu 21 sat, nakon čega su napustili Libiju, prenosi Reuters

Kamerman Goktay Koraltan (Reuters)Kamerman Goktay Koraltan (Reuters)Pripadnici libijske vojske i policije su pretukli trojicu novinara BBC-a koji izvješćuju iz Libije, prethodno ih optuživši da za špijunažu i podvrgnuvši ih lažnom pogubljenju, izvijestila je srijedu ta britanska tv-kuća.

Trojica novinara, Palestinac Feras Killani, Britanac Chris Cobb-Smith i Turčin Goktay Koraltan pušteni su na slobodu nakon što su držani u zatočeništvu 21 sat, nakon čega su napustili Libiju, prenosi Reuters.

Novinari su uhićeni u ponedjeljak na kontrolnoj točki udaljenoj desetak km južno od grada Zavije. Libijski vojnici i tajna policija lojalna Moameru Gadafiju optužili su ih za špijunažu te ih potom u zatočeništvu držali 21 sat. Kako su sami ispričali, na ruke su im odmah stavili lisice i potom ih tukli šakama, puškama i palicama, izvješćuje France presse.

Cobb-Smith je ispričao kako su ih u jednom trenutku poredali ispred zida, uperivši pištolje u njihove zatiljke, ispalivši potom po dva hica pored njih. Pritom su se glasno smijali i rugali im se. Novinari su Libiju napustili nakon što su pušteni na slobodu.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika