12.03.2011. / 13:31

Autor: Totalsport

NBA liga: Miami dobio Lakerse i osigurao doigravanje

To je moj posao, posao koji moram odraditi. Kad se ne osjećam ugodno glede svoje igre, znam da nešto moram poduzeti. Vrijeme u kojem to činim nije bitno – rekao je Bryant

Kobe BryantKobe BryantSeriju od pet uzastopnih poraza košarkaši Miamija prekinuli su pobijedivši prvake, Los Angeles Lakerse, 94-88 na svom parketu...

Tom su pobjedom, drugom nad braniteljima naslova u drugoj njihovoj utakmici sezone, igrači trenera Erika Spoelstre formalno osigurali nastup u doigravanju. Nikad dosad nisu to uspjeli učiniti ovako rano u sezoni, nakon samo 65 utakmica.

Tercet zvijezda ovaj je put bio na visini zadatka. Bosh (24 koša) i Wade (20), koji je povukao kad je bilo najbitnije, odradili su posao u napadačkom smislu, dok je najkompletniju utakmicu odigrao LeBron James s brojkama blizu triple-doublea (19 koševa, 9 asistencija, 8 skokova).

Kod Lakersa, koji su porazom prekinuli niz od osam uzastopnih pobjeda od All-Star vikenda, najučinkovitiji je bio Kobe Bryant s 24 koša (8-21 šut iz igre, 2 skoka, 2 asistencije, 3 izgubljene lopte).

Nakon utakmice, nezadovoljan nastupom, Bryant je samostalno izašao na parket American Airlines Arene i odradio 90-minutni individualan šuterski trening. Angažirao je tri dječaka da mu skupljaju lopte, te okupio stotinjak spontanih gledatelja. Izašao je na parket u 22.47, a otišao 14 minuta nakon ponoći po lokalnom vremenu.

- To je moj posao, posao koji moram odraditi. Kad se ne osjećam ugodno glede svoje igre, znam da nešto moram poduzeti. Vrijeme u kojem to činim nije bitno – rekao je Bryant nakon svoga kažnjeničkog treninga.

Dallas Mavericksi su u Teksasu pobijedili New York Knickse 127-109. Najučinkovitiji košarkaš na parketu bio je krilni centar gostiju Amar'e Stoudemire s 36 koševa i sedam skokova. Zaradio je, međutim, tehničku pogrešku koja je 16. po redu ove sezone. Potvrdi li je disciplinska komisija, slijedi mu automatska suspenzija na jednu utakmicu s izostankom plaće.

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su na gostovanju Phoenix Sunse 116-97 izborivši prvu pobjedu na parketu arizonskog sastava u 13 posljednjih pokušaja. Trener Nuggetsa George Karl imao je još gori niz neuspjeha u pustinji: posljednji je put tamo pobjedu slavio kao trener velikih Seattle Supersonicsa 28. prosinca 1997. godine.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika