15.03.2011. / 11:22

Autor: Vedrana Rudan

Vedrana Rudan: Kao da je Gadafi Ivo Sanader...

Da Gadafi ne pomisli kako se Veliki Netko zajebava odlučilo mu blokirati cjelokupnu imovinu i sve bankovne račune. Kao da je Gadafi Sanader. A onda su se stišali. Kako u Evropi zamrznuti Gadafijevu imovinu kad je čitava Evropa Gadafijeva imovina?

Bila sam sigurna da ću umrijeti a ovo neću doživjeti. O Gadafiju govorim. Sve je bilo tako predvidljivo. Libijski borci za slobodu, naoružani do zuba, odlučili su svrgnuti diktatora koji im krv pije jedno sto godina i konačno živjeti u slobodnoj zemlji. Amerika i Evropa, kolijevke civilizacije i humanosti, podržale su gladni narod i preko noći otkrile svijetu da je Gadafi diktator, ubojica i lopov. Najveće svjetske zvijezde koje su njemu i njegovim sinovima pjevale na rođendanima svoje su milijunske honorare poklonile potrebitima. Javio se čak i izraelski predsjednik Shimon Peres koji za Gadafija misli “da je trebao otići raditi za Dior. Svaki dan mijenja svoju odjeću, ulaže tisuće dolara u čudne šešire i haljine, troši novac…” Hahahaha. Židovi su oduvijek imali smisla za humor. Šteta što ne znamo kakve šešire i haljine njihovi manekeni nose u Gazi.

Da skratim. Očekivala sam da će se dogoditi ono što se obično dešava kad vođa neke zemlje bogate naftom na Zapadu preko noći postane “zločinac”. Mediji odmah jave da se tamo svečano otvara tvornica atomskih bombi, ne poštuju se ljudska prava, žene hodaju po cesti pokrivene umjesto da, poput zapadnjakinja, stalno nose sise na “izvol’te”. Ujedinjene nacije u takvoj teškoj, svjetskoj krizi uvijek vrište do neba istinu o divljaku koji sirotinju u svojoj zemlji drži u čeličnom klinču. Mala digresija kad smo kod Ujedinjenih nacija i njihove uloge u svjetskoj borbi za ravnopravnost i slobodu. Njihov ured, ako se te zgradurine mogu nazvati “uredom”, postoji i u Beču. Moja prijateljica tamo radi. Povremeno mi u nekom od njihovih dućana kupi parfem četrdeset posto jeftiniji nego isti u Martimexu.

Njihovi su šopovi ludilo, samo je nemoguće u njih ući. Neka, neka bar jadničci koji rade za UN imaju krasan život kad ga već ne mogu imati oni za čija se prava bore. Idem dalje. Scenarij je mirisao na nešto već sto puta viđeno. NATO je prema Libiji uputio nekoliko nosača pitaj boga čega sve da bi se borci za libijsku slobodu osjećali sigurnije. Sićušni Sarkozy stao je na neki stolčić i zagrmio kako uostalom Gadafija treba razoriti. Evropa i Ameri odlučile su zatvoriti zonu letenja, pojma nemam što to znači, a teve komentatori diljem svijeta, i naši, svršavali su kad bi libijski borci za slobodu osvojili neki grad. Da Gadafi ne pomisli kako se Veliki Netko zajebava odlučilo mu blokirati cjelokupnu imovinu i sve bankovne račune. Kao da je Gadafi Sanader. A onda su se stišali. Kako u Evropi zamrznuti Gadafijevu imovinu kad je čitava Evropa Gadafijeva imovina? Banke, gradovi, nogometni klubovi, vjerojatno i sve velike katedrale. Evropljani su skužili, ako zamrzneš Gadafija kretat ćeš se u zamrzivaču.

Pa su odustali. Ameri koji se dnevno zadužuju dvije milijarde dolara jednostavno nemaju love krenuti na Libiju i pretvoriti je u Irak ili Afganistan. To košta. A Gadafi se u ovoj priči ponio onako kako se u sličnoj priči ponašaju Ameri. Svoje je neprijatelje sastavio sa crnom zemljom, ”oslobodio” “otete” gradove od stvari i osoba, iz libijskih luka normalno će kretati tankeri prema Gadafijevoj Evropi i ostalim Gadafijevim zemljama. A “borci za slobodu Libije?” Što će se s njima dogoditi? Ono što Gadafi još nije pobio pobit će ovih dana. Jadni ljudi proći će onako kako prolazi narod koga Ameri krenu oslobađati.

Možda će siroti gubitnici u čitavoj priči ipak naći zrnce utjehe. Bolje je kad te ubije brat nego tuđin? Vidite naš slučaj. Priznajte da je nama Hrvatima draže da propadamo zato jer su kod nas na vlasti Hrvati nego, ne daj bože, četnici. Iako, ruku na srce, teško da bi nam četnici ovo radili. A što sam ja zapravo htjela reći? Ništa posebno osim da Amerika više ne postoji. Ni Evropa. U što ćemo mi nakon izbora i referenduma ući pitaj boga.

Rudan.info

Vezane vijesti

"Dabogda te majka rodila": Beskompromisno o tabu temama

"Dabogda te majka rodila": Beskompromisno o tabu temama

U subotu 31. ožujka 2012. u riječkom HKD Teatru održat će se premijera predstave "Dabogda te majka rodila", nastale prema istoimenom romanu Vedrane… Više

Komentari

registracija
2/2/11

MarkoKraljevic, 15.03.11. 12:42

Tocno Vedrana, nema vise Evrope, niti amerike a di mi srljamo?
a u nas se javljaju neki domoljubi da bi im dali bazu za odmor, moz mislit koliko bi cura tribalo da "zadovolje" te natove vojnike, zakrcija bi s epromet u istocnom dijelu splita...moracu prijavit Rojsu!

Ante, ako te prijavim Rojsu, poskidace ti te epolete i bit ces manji od makova zrna i ti i Cikara i Krasticevic, vidjete svoga boga!
Onada ces vidjet gdje ces smjestit natove vojnike!

Jamice ti Rojs i epolete i mirovinu i karticu i dzipa i mobitel pa ces se slikavat s Milanovicem, malo sutra!

Bjezi, ide Rojs...ti bi neciju djedovinu iznajmljiva, koje si ti to skole zavrsija...?
Idi kod gadaffija, on jedva ceka te kadrove!


registracija
24/4/10

fiorano, 15.03.11. 14:31

Jadan narod kome ameri donose slobodu gdje god ima nafte ti su tirani na vlasti....a narod glup.E sad mili moji kuda koji zajebali se ki i mi sa ovim idiotima što još uvijek drže ruku na srcu dok svira himna.SANADER JACA KALMETA MILINOVIĆ ŠEKS BEBIĆ ZAGOREC PAŠALIĆ itd itd ovoliko idiota nebi pdnijela amerika i europa zajedno


registracija
30/6/09

jebivjetar, 15.03.11. 19:56

Baš si dobro sve rekla ! Volio bih vidjeti nekog popa ili velikog hrvatinu koji će ti oponirati. Kakvih bi bedastoća tu sve blo ! Zbog naših dupelizaca komentatora s TV-a počeo sam navijati za Gadafija ! I krenulo mu ! Super ! Sada će se Sarkozi skriti skupa sa svojom šamlicom u mišju rupu ! Kako sada opet kod gadafija po naftu ! A i Jaca će morati malo više raširiti nogice pošto smo i mi srali u vlastiti tanjur !


registracija
17/12/10

zmaj, 15.03.11. 20:53

hahahhahaha... Vedre ZMAJU!!!!!!!!
Dobro je Šešelj, koliko god prezirao tog četnika, rekao u Hagu kad ga ovaj kao nije razumio: "Lijepo sam rekao, kamo sreće da je više tih Amerikanaca poginulo, manje bi represije bilo nad ostatkom svijeta, neću uopće da raspravljam o tome!"


registracija
12/12/10

Klarens, 16.03.11. 18:23

Momo je predao kofere
POTREBITIM !!!
E sad pricha ide dalje
Prtljaga mu ne treba jer
i tu gdje je dobro mu je
Pjesak svuda uokoli
Kad usersh ti se selish !!!
Metar dva najvishe
Idemo dalje !!!
Mrtvi lezhe
Nafta teche
Bash su ljudi
SMECHE !!!


registracija
12/12/10

Klarens, 16.03.11. 18:25

Eto nas tu gdje jesmo
Da netko ushteka blesimetar
PREGORIO BI !!!
Sheshelj kao filozofska velichina
To samo u budala ima !!!


registracija
17/10/07

Radmila, 18.03.11. 01:25

Gadafiju uz ime ,na HRT-u, dodali "libijski cetnik".A komsije mu vec poslali snimak.Vedrana uvjek tuces uz vjetar. Daj ostavi Zidove vidis da si im trn u peti.Jer sto god im kazes da im nevalja sta rade, oni odmah u glas"anti semitizam". E sada ovo sa Libijom na dobro nece izaci. Udario silan na silnoga.Kao ono Marko na Turcina. Imam vizije vrlo ruzne,ako NATO krene ovaj, kao i oni,duzan nece ostati. Biti ce Mediteran krvav. On nema gdje i boriti ce se do posljednjeg metka.A Sarkozi vec kod glasanja UN rekao da ce odluciti za koji sat? Prpa, zna on Gadafija.


registracija
9/3/11

Jež, 18.03.11. 19:40

Bravo Vedrana,dosljedna si sebe.Kako pobijediti zlo koje je svuda oko nas dok mi plivamo u lažima.Vlast je slast,teško će to naš mali čovjek promijeniti ili će lakše pristati da ga još više zajašu i pretvore u roba novoga doba?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika