16.03.2011. / 21:18

Autor: Totalsport

NLB liga: Cedevita bez Eurocupa iduće sezone

Zadar, koji je ispao iz lige, u posljednjem je kolu poražen u gostima kod Širokog sa 80-74

Košarkaši Cedevite ostali su bez EurocupaKošarkaši Cedevite ostali su bez EurocupaPobjedom protiv Krke sa 73-68 u posljednjem, 26. kolu regionalne NLB lige košarkaši Hemofarma pogurnuli su zagrebačku Cedevitu na sedmo mjesto i ostavili je bez plasmana u Eurocup iduće sezone.

Krka je u Vršcu imala dva poena prednosti nakon svake od prve tri četvrtine (18-16, 36-34, 51-49), ali je završnica ipak pripala Hemofarmu kod kojeg je s 15 poena najbolji bio Bojan Krstović. Srpski je klub završio osnovni dio lige na šestom mjestu, dok će Krka u doigravanje s drugog ili trećeg mjesta, ovisno o ishodu utakmice Olimpija - Radnički koja se igra kasnije.

U utorak su se od NLB lige za ovu sezonu oprostili Cedevita (pobjedom protiv Igokee) i Cibona (porazom od Partizana), a u srijedu su svoje posljednje utakmice u regionalnom natjecanju za ovu sezonu odigrali i Zagreb i Zadar. "Mravi", koji su dan ranije izgubili sve šanse za plasman u doigravanje, na domaćem su parketu pobijedili Crvenu zvezdu sa 107-85. Najviše su se u momčadi Mladena Erjavca istaknuli Luka Žorić s 24 koša i devet skokova, Mario Kasun s 21 poenom i deset skokova, Joshua Heytvelt sa 17 ubačaja, te Miralem Halilović s 11 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Zadar, koji je ispao iz lige, u posljednjem je kolu poražen u gostima kod Širokog sa 80-74. Zadranin Vedran Morović je bio najbolji kod Širokog s 19 poena, devet asistencija i sedam skokova, dok je momčad Josipa Grdovića predvodio Brandon Brown s 21 košem.

NLB liga, 26. kolo:

Zagreb – Crvena zvezda 107-85

Široki – Zadar 80-74

Hemofarm – Krka 73-68

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika