17.03.2011. / 15:15

Autor: Nacional.hr

Henkel ponovno uvršten na listu „Najetičnijih kompanija na svijetu“

Također, ove je godine Henkel uvršten među Corporate Knights „Global 100" kao jedna od 100 najvećih tvrtki na svijetu po pitanju održivosti

Günter Thumser, HenkelGünter Thumser, HenkelČetvrtu godinu za redom Henkel je uvršten na listu „Najetičnijih kompanija na svijetu" („World's Most Ethical Companies"). Lista koju sastavlja američki institut Ethisphere prepoznaje kompanije iz cijelog svijeta i njihov uzoran etički pristup korporativnom upravljanju i predanosti održivom razvoju.

Kontinuirano uvrštavanje Henkela na listu „Najetičnijih kompanija na svijetu" („World's Most Ethical Companies") potvrđuje da tvrtka ozbiljno shvaća svoje društvene obaveze i postavlja si visoke etičke standarde. Na listi se nalazi 110 kompanija koje su odabrane među tisućama kandidata iz više od 100 zemalja i 38 različitih sektora. Henkel je prepoznao stručni žiri sastavljen od znanstvenika, akademika, pravnika i predstavnika vlade iz SAD-a. Višefazni proces procjene temeljio se na procjeni poslovanja u nizu kategorija uključujući društveni angažman, način upravljanja i inovacijsku snagu.

Poslovanje Henkela u području održivog i društveno odgovornog razvoja također su prepoznali vodeći stručnjaci. Ocjenjivačka agencija „oekom" nedavno je ocijenila Henkel kao tvrtku s najvišim svjetskim socijalnim i ekološkim standardima u kategoriji „Drogerija i kozmetičkih proizvoda". Ove godine CRF Institut je po drugi put za redom proglasio Henkel „Najpoželjnijim poslodavcem u Njemačkoj" („Germany's Top Employer"). Također, ove je godine Henkel uvršten među Corporate Knights „Global 100" kao jedna od 100 najvećih tvrtki na svijetu po pitanju održivosti. Nadalje, u posljednje dvije godine Henkel je primio nagradu Walmart Sustainability.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika