22.03.2011. / 13:38

Autor: Totalsport

Nowitzki u slučaju NBA-štrajka dolazi na Europsko prvenstvo

- Nadam se i dalje da ćemo u predstojećem vremenu uspjeti pronaći dogovor s vlasnicima, te odigrati sezonu u potpunosti. Nažalost, to se u ovom trenutku ne čini izvjesnim – rekao je 32-godišnji Nijemac

Dirk NowitzkiDirk Nowitzki- Budemo li štrajkali, mogao bih doći pomoći reprezentaciji na Eurobasketu u Litvi – rekao je njemački krilni košarkaš Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki u izjavi za ESPN.

Njemačka bi košarkaška vrsta mogla profitirati ne dogovore li vlasnici NBA klubova i Udruženje profesionalnih košarkaša NBA lige novi kolektivni ugovor o raspodjeli dobiti, kojim vlasnici pokušavaju "skresati" igračke ugovore. Odgoda iduće sezone do konačnog dogovora stoga se u ovom trenutku čini realnijom no ikad ranije.

Isti se scenarij odigrao uoči sezone 1998-99, koja je počela 5. veljače, sadržavala samo 50 utakmica osnovnog dijela sezone i završila trijumfom San Antonio Spursa predvođenih mladim Timom Duncanom.

- Nadam se i dalje da ćemo u predstojećem vremenu uspjeti pronaći dogovor s vlasnicima, te odigrati sezonu u potpunosti. Nažalost, to se u ovom trenutku ne čini izvjesnim – rekao je 32-godišnji Nijemac dodavši također:

- Sjajno sam se zabavio na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine. Volio bih pomoći mlađim igračima da dožive san: nastup na Olimpijskim igrama. No, moj dolazak također ovisi o ishodu ove sezone. Bude li se Dallas u doigravanju zadržao do lipnja, od mog angažmana u nacionalnom sastavu neće biti ništa.

Uspije li Dallas doista u tome, znači da će igrati finale doigravanja.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika