23.03.2011. / 11:13

Autor: Nacional.hr

Nova američka studija: I seks ubija. Doslovno

Za 2,7 puta je veća mogućnost da se dobije sračani udar za vrijeme seksa ili neposredno nakon njega, nego dok se apstinira

Ovi rizici prijete u periodu 1-2 sata za vrijeme i nakon vježbanja i seksaOvi rizici prijete u periodu 1-2 sata za vrijeme i nakon vježbanja i seksaNova američka studija je pokazala da vas žestoka i nagla fizička aktivnost, poput seksa ili trčanja, može ubiti. Ovom riziku su posebno izloženi oni koji se fizičkom aktivnošću ne bave redovito, prenosi Reuters.

Liječnici Medicinskog centra Tufts u Bostonu su u časopisu Journal of the American Medical Association objavili studiju u kojoj su ispitivali vezu između vježbanja, seksa i rizika od srčanog udara i otkrili da je 3,5 puta veća mogućnost da se dobije srčani udar dok se vježba nego dok se ne vježba, a za 2,7 puta je veća mogućnost da se dobije srčani udar za vrijeme seksa ili neposredno nakon njega, nego dok se apstinira. Ovi rizici prijete u periodu 1-2 sata za vrijeme i nakon vježbanja i seksa pa je zbog toga rizik tijekom godine dana zapravo mali.

No, autori studije smatraju da ove rezultate treba uskladiti sa drugim studijama, koje su dokazale da se rizik od srčanog udara smanjuje ako se vježba, jer ne žele da ljudi zbog ovoga odustanu od vježbanja i misle da je to nešto loše. Zato savjetuju da treba početi postepeno vježbati i polagano pojačavati intenzitet vježbanja.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 23.03.11. 14:19

Za mene nema straha, redovito vježbam solo ili u paru. :)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika