23.03.2011. / 20:52

Autor: Totalsport

Eurocup, četvrtfinale: Cedevita s plus devet na uzvrat

Na poluvrijeme se otišlo s minimalnih 49-47 za goste, a Cedevita je još ubojitije nastavila utakmicu, pa su u 22. minuti poveli 52-51 i naknadno rapidno podizali prednost

Košarkaši Cedevite pobijedili su EstudiantesKošarkaši Cedevite pobijedili su EstudiantesKošarkaši Cedevite pobijedili su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Eurocupa španjolski Estudiantes 90-81. Ogled je odigran u prilično popunjenom Košarkaškom centru Dražen Petrović...

Na početku utakmice je malo toga mirisalo na takav kraj. Naime, nakon startne mini-serije Cedevite od 5-0, sve do sredine druge četvrtine vladala je na parketu samo jedna momčad - Estudiantes. Hrvatska momčad je bila strašno mlaka i anemična u obrani, tako da su gosti lakoćom zabijali trice, lovili suparnika mnogo puta u situacijama koš plus slobodno bacanje, te su u napadu radili što su htjeli.

Estudiantes je tako na kraju prve četvrtine imao 33-21, a tijekom druge dionice su otišli i na 16 poena prednosti. Kod tih 43-27 je došlo do promjene u glavama igrača Cedevite, koji su se odtad koncentrirali na uspješnije odrađivanje napadačkih akcija, a napokon je proradila i obrana.

Na poluvrijeme se otišlo s minimalnih 49-47 za goste, a Cedevita je još ubojitije nastavila utakmicu, pa su u 22. minuti poveli 52-51 i naknadno rapidno podizali prednost.

Otišla je Cedevita i na 16 poena razlike (74-58), a iznad deset razlike su bili i velikim dijelom posljednje dionice. Na kraju je ipak završilo ispod te granice, 90-81, no i to je dobra prednost prije uzvratne utakmice.

Najbolji igrač Cedevite je bio Dontaye Draper sa 20 poena, pet asistencija i četiri skoka. Za dva poena je Draper gađao 4-6, a za tri poena 3-5. Damjan Rudež je dodao 21 poen uz šut 6-9 za dva poena i 3-5 za tri, dok je Marino Baždarić ubacio 14 poena.

Kod španjolskog sastava je najbolji bio Caner-Medley sa 19 poena i 11 skokova.

Uzvratna se utakmica u Španjolskoj igra 30. ožujka, a pobjednik ide na Final Four kojeg će organizirati Treviso.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika