23.03.2011. / 21:41

Autor: Totalsport

Trener Siene: Ovo je bila prava noćna mora

U cijelom životu nisam ovako izgubio. Naravno da smo već u poluvremenu znali da smo izgubili, pa smo se već u drugom poluvremenu počeli pripremati za sljedeću utakmicu

Foto: fip.itFoto: fip.itNakon šokantnog poraza sa 48 koševa razlike od Olympiacosa u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Eurolige, trener košarkaša Montepaschija iz Siene Simone Pianigiani priznao je da njegova momčad nije bila spremna.

Olympiacos je sa vrlo agresivnom obranom limitirao momčad Siene na devet poena u prvom poluvremenu! Bilo je 47-9 za domaćina. U nastavku je domaćin u jednom trenutku, u 35. minuti, vodio sa 77-25. Završilo je 89-41...

- Ništa od naših planova nismo sproveli u djelo. Nismo očekivali da će nas Olympiacos stisnuti s tako izvrsnom obranom. Već na početku je domaćin napravio veliku razliku (19-0, op.a.a), koja je kasnije samo rasla, i rasla...Bila je ovo prava noćna mora! Nismo bili spremni za ovako važnu utakmicu. Sada se moramo podignuti i spremiti za sljedeću utakmicu u četvrtak u Pireju. Na meni je kao treneru da učinim sve što je moguće da se što bolje spremimo za drugu utakmicu – rekao je Pianigiani.

Krilni 33-godišnji igrač Siene Shaun Stonerook, Amerikanac s talijanskim državljanstvom, bio je pomalo i sarkastičan...

- Čini mi se da nismo bili baš najbolji.

Onda je krenuo ozbiljnije...

- Ponižavajuće je ovako izgubiti. Olympiacos je odigrao odličnu utakmicu, baš su nas razbili. Počevši od prve sekunde. U cijelom životu nisam ovako izgubio. Naravno da smo već u poluvremenu znali da smo izgubili, pa smo se već u drugom poluvremenu počeli pripremati za sljedeću utakmicu.

Stonerook je pronašao i utjehu.

- Sljedeća utakmica kreće od 0-0. Serija se igra na tri pobjede. Nećemo sljedeću izgubiti sa 49 razlike. Ovakav poraz će nas valjda razbuditi. Naš cilj nije se promijenio, i dalje želimo pobijediti u seriji koja se igra na tri pobjede.

Trener Olympiacosa Dušan Ivković je rekao:

- Igrali smo izvrsnu košarku, pogotovo u prvom poluvremenu. Obrana nam je bila perfektna, jer nismo dopustili igračima Siene da dođu do daha. Bili smo spremni za njih i očito smo ih iznenadili. No, Siena ima odličnu momčad. Po mom mišljenju, oni su igrali najbolje u Euroligi do ozljede McCalebba. Moramo ostati usredotočeni i za sljedeću utakmicu.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika