25.03.2011. / 11:25

Autor: Totalsport

NCAAB: Arizona izbacila Duke, Fredette završio studentsku karijeru

Poznati su finalisti dviju regija Američke sveučilišne košarkaške lige (NCAA): za naslov na Jugoistoku borit će se Florida i Wisconsin, a na Zapadu Connecticut i Duke

Najbolji strijelac ove godine u NCAA ligi, te najbolji igrač u gotovo svim izborima, Jimmer Fredette, ide na ovogodišnji NBA draftNajbolji strijelac ove godine u NCAA ligi, te najbolji igrač u gotovo svim izborima, Jimmer Fredette, ide na ovogodišnji NBA draftPoznati su finalisti dviju regija Američke sveučilišne košarkaške lige (NCAA): za naslov na Jugoistoku borit će se Florida i Wisconsin, a na Zapadu Connecticut i Duke.

Pobjednici tih dvoboja, koji se igraju u subotu, plasirat će se na Final Four koji se sljedećeg tjedna igra u njujorškom Madison Square Gardenu. Najveće je iznenađenje trijumf Arizone nad Dukeom, sastavom koji vodi legendarni Mike Krzyzewski, braniteljem NCAA naslova i prvim nositeljem Zapadne regije.

Slavili su Wildcatsi u Anaheimu s uvjerljivih 93-77 predvođeni sjajnim studentom druge godine Derrickom Williamsom, krilnim igračem koji je ubacio 32 koša (vlastiti NCAA rekord) uz 13 skokova. Krzyzewski, paralelno i izbornik američke reprezentacije, s kojom je prošle godine u Turskoj osvojio svjetski naslov, tako će morati čekati sljedeću sezonu da sruši rekord Boba Knighta po broju pobjeda u 1. diviziji NCAA košarke. Knight je na 902, Krzyzewski je stao na 900.

Tužan rastanak od sezone i posljednju utakmicu sveučilišne karijere odigrao je 22-godišnji branič Brigham Younga Jimmer Fredette, najbolji strijelac ove godine u NCAA ligi, te najbolji igrač u gotovo svim izborima, koji će se, nakon što je završio studij, okušati na predstojećem NBA draftu. Njegova je momčad u New Orleansu nakon produžetka pokleknula od atletski moćnijeg sastava Floride, uzastopnih prvaka iz 2006. i 2007. godine.

Pobijedili su Gatorsi na kraju 83-74, i to stoga što su na Fredetteu odigrali ratničku obranu. Morao se vrlo talentirani bjeloputi bek žestoko pomučiti za svaki od 32 svoja koša. Potrošio je, međutim, za njih previše, 29 šuteva. Ubacio je samo 11. Dodao je učinku pet asistencija, ali i šest izgubljenih lopti. Floridu je predvodio Alex Tyus s 19 koševa i 17 skokova.

Butler je nakon prvog nositelja Pittsburgha, izbacio još jednoga boljerangiranog suparnika na Jugoistoku, četvrtopostavljeni Wisconsin (61-54), dok je Connecticut izborio finale Zapadne regije pobijedivši San Diego 74-67. Briljirao je ponovno Kemba Walker, sjajni branič Connecticuta na trećoj godini, zabivši 36 koševa.

NCAA, polufinala po regijama (Sweet 16):

Jugoistočna regija

Brigham Young (3) – Florida (2) 74-83, produžetak

Butler (8) – Wisconsin (4) 61-54

Zapadna regija

Connecticut (3) – San Diego St. (2) 74-67

Duke (1) – Arizona (5) 77-93

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika