25.03.2011. / 12:17

Autor: Nacional.hr

Pastor spolno zlostavljao dječake kako bi im 'suzbio homoseksualnost'

Žrtve su rekle da se zlostavljanje događalo u Girouexevom domu gdje su dječaci došli da im pastor pomogne da se seksualno pročiste i obuzdaju svoju homoseksualnost

Pastor tvrdi da je odnos bio obostran Pastor tvrdi da je odnos bio obostran Bivši pastor iz američke države Iowe tvrdi da je imao spolne odnose sa dječacima, jer je njegova dužnost bila da im pomogne oko suzbijanja njihovih homoseksualnih nagona tako da se mole dok s njima ima seksualne odnose, prenosi Wisconsin Gazettee.

Pastor Brent Girouex je uhićen zbog sumnje da je iskorištavao maloljetnike. U veljači je Girouex policiji rekao da je imao seksualne odnose sa četvoricom maloljetnika počevši od 2007.kako bi im pomogao da se seksualno pročiste. No, okružni sudac Matt Wilber tvrdi da se barem osmorica, sada već odraslih osoba, požalila da ih je pastor zlostavljao. U sudskim dokumentima piše da je Girouex istražiteljima rekao da je većinu seksualnih odnosa imao sa jednim maloljetnikom kroz razdoblje od 4 godine, a sve je počelo kada je dječak imao 14 godina. Pastor tvrdi da se odnos dogodio od oko 25 do 50 puta, što je žrtva opovrgnula, tvrdeći da se odnos dogodio između 50 i 100 puta.

Druge žrtve su rekle da se zlostavljanje događalo u Girouexevom domu gdje su dječaci došli da im pastor pomogne da se seksualno pročiste i obuzdaju svoju homoseksualnost, jer je pastor tvrdio da će se prljavih misli riješiti tako da ejakuliraju.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

registracija
26/2/11

markirani, 25.03.11. 13:43

Kako je crkva to dobro organizirala, s jedne strane seksualno nasilje prema slabima i nemoćnima, a s druge strane promovirala "sram od seksualnosti" zbog kojeg se žrtve rijetko i teško odlučuju prijavljivati svoje mučitelje. Ma krasna taktika! S crkvom na lomaču, nek vide kako je bilo svim onim spaljenim ženama "vješticama" kroz stoljeća.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 25.03.11. 13:53

E miji popovi! Drkajte u sakristiji, a djcu ostavite na miru jerbi mogl dobiti po leđima ! Motkom !


registracija
31/1/10

STTony, 25.03.11. 23:13

Prevedeno jexao ga za nevinost kao što su nas Srbi i Crnogorci 'napadali za mir'.


registracija
11/1/10

fluid, 26.03.11. 08:29

Svaki komentar bi bio suvišan.Kada bi i postojao bog koji se objavljuje ljudima na dosada proklamirani način u koji mnogi vjeruju,ovakvoj crkvi i njenim službenicima,šta god oni bili,sigurno se nebi ukazao.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika