Objavljeno u Nacionalu br. 802, 2011-03-29

Autor: Nacionalova redakcija

NAJAKTIVNIJI MINISTAR

Davor Božinović pola svog dosadašnjeg mandata proveo na putu

Davor BožinovićDavor BožinovićMinistar obrane Davor Božinović je u samo dva i pol mjeseca od početka svog mandata proveo na službenim putovanjima u inozemstvu gotovo mjesec dana, a isto toliko obilazeći razne postrojbe i zapovjedništva Hrvatske vojske. Najmanje vremena je proveo u svojoj radnoj sobi na Trgu Petra Krešimira. Božinović je putovao u SAD, Afganistan, Ujedinjene Arapske Emirate, Slovačku, Poljsku, Belgiju, Crnu Goru, Njemačku i cijelom Hrvatskom. Tempo koji je nametnuo svim svojim suradnicima sve teže mogu pratiti.

Za Božinovića u MORH-u tvrde kako je od početka bilo jasno da je došao čovjek s konkretnom vizijom onoga što treba učiniti u oružanim snagama i obrambenom sustavu i kojem ne treba tri mjeseca uhodavanja. S obzirom na to da je Božinović dugogodišnji diplomat, postavio je pred sebe dva konkretna cilja. Prvi je jače pozicioniranje hrvatske vojne industrije u svijetu, te vanjskopolitički angažman s ciljem jačanja slike o Hrvatskoj kao zemlji koja doprinosi prije svega stabilnosti regije jugoistoka Europe, ali i aktivno u sklopu NATO-a i UN-a pridonosi miru i stabilnosti u svijetu.

Vezane vijesti

'Hrvatskoj je potrebna sposobna vlada, zato HDZ treba pobijediti'

'Hrvatskoj je potrebna sposobna vlada, zato HDZ treba pobijediti'

Prvi na HDZ-ovoj listi za VIII. izbornu jedinicu Davor Božinović ocijenio je danas u Puli da je HDZ-ov "izborni program konkretan, za razliku od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika