30.11.2011. / 16:45

Autor: Hina

'Hrvatskoj je potrebna sposobna vlada, zato HDZ treba pobijediti'

Prvi na HDZ-ovoj listi za VIII. izbornu jedinicu Davor Božinović ocijenio je danas u Puli da je HDZ-ov "izborni program konkretan, za razliku od onoga njegovih oponenata koji se hvale programom, a nitko ga zapravo nije vidio niti je je zapamtio jednu poruku iz tog programa".

Davor Božinović, Davorin Mlakar i Jadranka Kosor (Foto:Antonio Bronić/PIXSELL)Davor Božinović, Davorin Mlakar i Jadranka Kosor (Foto:Antonio Bronić/PIXSELL)Prvi na HDZ-ovoj listi za VIII. izbornu jedinicu Davor Božinović ocijenio je danas u Puli da je HDZ-ov "izborni program konkretan, za razliku od onoga njegovih oponenata koji se hvale programom, a nitko ga zapravo nije vidio niti je je zapamtio jednu poruku iz tog programa".

"HDZ-ova kampanja u Istri bila je usmjerena na budućnost jer Hrvatska nema vremena za čekanje", rekao je Božinović na konferenciji za novinare podsjećajući da je aktualna vlada u posljednje dvije godine uložila više od 2,5 milijarde kuna u Istru.

Istaknuo je da će država predati sve preostale neperspektivne vojne objekte Istranima te će pritom udvostručiti ulaganja u Istarsku županiju. U mandatu predsjednice vlade Jadranke Kosor Istri je osigurano 275 milijuna kuna za razne poticaje, u sljedećem razdoblju ti će se poticaji udvostručiti jer je poljoprivreda, uz turizam, jedan od temelja razvoja istarskoga gospodarstva.

"Hrvatskoj je potrebna sposobna vlada i zato HDZ treba pobijediti na ovim izborima", istaknuo je Davor Božinović i podsjetio da je ova vlada u posljednje dvije i pol godine uložila više od 2,5 milijarde kuna u Istru, više nego što je u njezinoj povijesti uložila ijedna vlada.

"Ovo su konkretni rezultati, mjere i ulaganja vlade. Mi ne smijemo doći u situaciju da se ponovi 2000. kada su sva ta ulaganja u Istru zaustavljena, kada je Istra u to vrijeme ponižena", istaknuo je Božinović i dodao kako se "istarski ipsilon i projekt 'Brijuni rivijera' moraju dovršiti".

"Sigurnost da će to biti tako pruža samo HDZ. Ova vlada je cijelo vrijeme svog mandata osluškivala potrebe građana Istre, što je jamstvo da će i u sljedećem razdoblju biti tako", rekao je.

Božinović je održao konferenciju za novinare i u Rijeci, gdje je ustvrdio da Plan 21 Kukuriku koalicije zapravo ne postoji, a da je jedini stvarni plan te koalicije ono što izjavljuje Slavko Linić.

"Linić jedini u toj koaliciji konkretno govori što bi učinio da dođe na vlast", rekao je Božinović.

Kazao je da je u vrijeme vlade Ivice Račana 2000. izabrana uprava "3. maja" koja nije znala upravljati te da je tada pokrenut stečajni postupak u Brodogradilištu "Viktor Lenac", a da je vlada Jadranke Kosor prepoznala vrijednost brodogradnje i spasila Brodogradilište "Viktor Lenac".

Usprotivio se i Linićevoj najavi o dovođenju MMF-a i istaknuo da bi to bio udar na socijalna prava. Ocijenio je i da su neprihvatljive njegove tvrdnje da treba proglasiti stečaj u 30 tisuća tvrtaka ističući kako treba dati priliku onima koji žele opstati na tržištu. "Mi u HDZ-u nećemo nove poreze, stečajeve, političke smjene, dolazak MMF-a, a zalažemo se za opstanak brodogradnje", rekao je Božinović, koji očekuje četiri saborska mandata u VIII. izbornoj jedinici.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 30.11.11. 17:19

Oni su pokazali što znaju. Hvala, dovoljno je.


registracija
31/1/10

STTony, 30.11.11. 17:33

Opa, na kraju kampanje Jaca pokazuje i znakove dobrog humora :)


registracija
11/11/11

weraw, 01.12.11. 10:10

A tko je vladao do sada, kad nam sad treba sposobna vlada, kao oni. Ma bravo!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika