29.03.2011. / 19:43

Autor: Hina

Konferencija o Libiji: V. Britanija i SAD pojačavaju pritisak na Gadafija

Velika Britanija i SAD pojačavaju pritisak na libijskog vođu Moamera Gadafija, a pobunjenici koji su protiv njega ustali obećali su slobodnu i demokratsku Libiju ako ga uspiju svrgnuti s vlasti u Tripoliju.

Čelnici zapadnih država održavaju konferenciju o Libiji (Reuters)Čelnici zapadnih država održavaju konferenciju o Libiji (Reuters)Velika Britanija i SAD pojačavaju pritisak na libijskog vođu Moamera Gadafija, a pobunjenici koji su protiv njega ustali obećali su slobodnu i demokratsku Libiju ako ga uspiju svrgnuti s vlasti u Tripoliju.

Britanski premijer David Cameron, otvarajući konferenciju o Libiji na kojoj sudjeluje 40 vlada i međunarodnih tijela, optužio je Gadafijeve pristaše za "ubojite napade" na ljude u Misrati, trećem libijskom gradu po veličini.

Američka državna tajnica Hillary Clinton je kazala da će se vojni udari na Libiju nastaviti sve dok Gadafi ne udovolji zahtjevima UN-a za prestankom nasilja protiv civila i povuče snage iz okupiranih gradova.

"Svi mi moramo i s ostalim načinima nastaviti s pritiskom i produbiti izolaciju Gadafijevog režima", kazala je Clinton. "To uključuje ujedinjenu frontu političkog i diplomatskog pritiska koja će Gadafiju jasno dato do znanja da mora otići", dodala je.

Američka veleposlanica u UN-u Susan Rice je za televiziju ABC izjavila da Washington ne isključuje naoružavanje pobunjenika, iako takva odluka još nije donesena.

Međunarodna konferencija o Londonu, na kojoj sudjeluje i šef hrvatske diplomacije Gordan Jandroković, završava večeras, nakon čega se očekuje i tiskovna konferencija.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
27/8/10

ciglanailovac, 30.03.11. 02:36

Hilari,ti ni si normalna i bog da rece,pa ni je on okupiro gradove u Iraku,Afganistanu;palestini,on i njegov narod zive u tim "okupiranim"gradovima kravo jedna americka,nije Gadafi nikoga napo,on samo hoce da domaci izdajnici,i americki placenici,prestanu da ubijaju neduzni Libijski narod,oooooo jesi krmaca torokusa..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika