30.03.2011. / 15:26

Autor: Nacional.hr

Najglasnija mačka na svijetu - prede glasno kao Boening 737

Uređaj za mjerenje jačine zvuka zabilježio da njeno predenje iznosi 92 dedcibela, što je jednako jačini zvuka kosilice za travu ili slijetanja aviona.

Vlasnici mačke se nadaju da će ući u Guinnessovu knjigu rekorda (ilustracija)Vlasnici mačke se nadaju da će ući u Guinnessovu knjigu rekorda (ilustracija)Vlasnici mačke koja prede tako glasno da je glasnoća njenog predenja jednaka slijetanju aviona Boeniga 737, natječu sa da svoju ljubimicu uvrste u Guinnessovu knjigu rekorda, prenosi Orange News.

Predenje mačke Smokey izmjereno je pomoću posebnog uređaja i doseže glasnoću od 73 decibela, što je 16 puta glasnije od uobičajenog predenja mačke. Njena vlasnica, Ruth Adams nada se da će njena glasna ljubimica ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao mačka koja najglasnije prede. Smokey ima 12 godina i pažnju javnosti je prvi put privukla prošli mjesec kad je uređaj za mjerenje jačine zvuka zabilježio da njeno predenje iznosi 92 decibela, što je jednako jačini zvuka kosilice za travu ili slijetanja aviona.

Vezane vijesti

Novi svjetski rekord Jelene Isinbajeve

Novi svjetski rekord Jelene Isinbajeve

Ruska skakačica s motkom Jelena Isinbajeva (29) srušila je vlastiti svjetski dvoranski rekord na mitingu u Stockholmu. Novi rekord iznosi pet metara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika