01.04.2011. / 11:27

Autor: Totalsport

Euroliga: Na Final Fouru Maccabi, Pao i Siena

Tako će u polufinalu Final Foura igrati Panathinaikos i Montepaschi Siena, dok Maccabi čeka pobjednika iz "španjolskog derbija"

Pobjednici Eurolige 2009. godine, košarkaši Panathinaikosa Pobjednici Eurolige 2009. godine, košarkaši Panathinaikosa Nakon četvrtih utakmica četvrtfinala ovosezonske košarkaške Eurolige poznata su tri kluba koja će u Barceloni nastupiti na Final Fouru. U pitanju su Maccabi, Panathinaikos i Montepaschi Siena.

Jedino će u ogledu Real Madrida i Valencije o ukupnom pobjedniku odlučivati peta utakmica.

Prva vijest nakon četvrtka je definitivno ispadanje aktualnog prvaka Europe - košarkaša Barcelone. Nakon što su dobili prvu utakmicu igrači katalonskog kluba su izgubili iduće tri. U ovoj posljednjoj Barça najmanje može žaliti za pobjedom budući da je Panathinaikos od starta imao prednost, a tijekom zadnje četvrtine su se odlijepili i na preko deset poena razlike. Tako je i završilo, sa 78-67 za Panathinaikos.

Domaća publika na Final Fouru će tako ostati prikraćena za gledanje svojih junaka, a u četvrtoj utakmici je bilo mnogo krivaca što se ispisao takav scenarij. Diamantidis je postigao 11 poena uz pet asistencija i četiri skoka. Calathes je dodao 12 uz po tri skoka i uspješna dodavanja, dok je Fotsis ubacio 11 uz šest skokova. Kod Barcelone je najbolji bio Vazquez sa 14 poena i šest skokova.

Montepaschi Siena je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici protiv Olympiacosa doživjela blamažu, ali je zato dobila sva tri iduća ogleda. Ovog četvrtka su na svom parketu slavili 88-76 u utakmici gdje su imali konstantnu prednost. Pucački ih je predvodio Malik Hairston sa 25 poena, uz sedam skokova i tri asistencije, dok su kod poraženih po 16 ubacili Gordon i Bourousis.

I na kraju, Maccabi je još jednom razbio Caja Laboral u Tel Avivu. Ovaj je put bilo 99-77, makar je španjolska momčad vodila na poluvremenu (52-51). No, u nastavku je Maccabi napravio 48-25 i proslavio lagani prolaz prema Barceloni. Najbolji domaći igrač je bio Jeremy Pargo sa 26 poena i sedam asistencija.

Kod gostiju je hrvatski centar Stanko Barać igrao 22 minute i zabio 10 poena uz dva skoka, jednu asistenciju, ali i pet izgubljenih lopti. Iz igre je gađao 4-4, a za jedan poen 2-6. Sa 17 poena je prvo ime Caja Laborala bio bosanski košarkaš Mirza Teletović.

Tako će u polufinalu Final Foura igrati Panathinaikos i Montepaschi Siena, dok Maccabi čeka pobjednika iz "španjolskog derbija".

Euroliga, četvrtfinale (četvrte utakmice):
Panathinaikos - Barcelona 78-67 (Panathinaikos je dobio seriju 3-1)

Montepaschi Siena - Olympiacos 88-76 (Siena je dobila seriju s 3-1)

Maccabi - Caja Laboral 99-77 (Maccabi je dobio seriju s 3-1)

Valencia - Real Madrid 81-72 (serija je izjednačena na 2-2)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika