01.04.2011. / 20:52

Autor: Totalsport

Obradović: Na Final Fouru svi imaju jednake izglede

Na Final Fouru je sve otvoreno. Ima još više od mjesec dana do završnog turnira, treba vidjeti u kakvom će stanju doći naši suparnici, kao i mi

Željko Obradović (Reuters)Željko Obradović (Reuters)Trofejni srpski košarkaški trener Željko Obradović prokomentirao je za B92 uspjeh svog Panathinaikosa, koji je s 3-1 u pobjedama eliminirao aktualnog prvaka Europe Barcelonu u četvrtfinalnoj seriji Eurolige.

Barcelona je dobila prvu utakmicu na svom terenu, ali je u sljedeće tri slavila grčka momčad. Najuvjerljivije u četvrtoj utakmici, u kojoj je bilo 78-67 za Pao, s kojim će Obradović na Final Fouru, koji će se od 6. do 8. svibnja održati baš u Barceloni, tražiti šansu za svoj peti naslov prvaka Europe sa ''zelenima'' iz Atene.

- Logično je bilo da se Barcelona proglasi favoritom uoči serije. Oni su aktualni prvaci Europe, imali su prednost utakmice više na svom parketu, pojačali su se pred sezonu u igrali su jako dobro. Nama je u pripremi za seriju bilo jasno da ih moramo poštovati, ali i vjerovati u svoje mogućnosti. Tako je i bilo, mislim da smo se sasvim zasluženo plasirali na Final Four. Najveće zasluge idu igračima koji su vjerovali u sebe i igrali na razini koja je potrebna da biste izbacili momčad kao što je Barcelona – rekao je Obradović.

- Prvu utakmicu smo izgubili u neizvjesnoj završnici, iako smo imali šanse za pobjedu. Bilo je važno vjerovati da trebamo nastaviti na isti način igrati i dalje, u tome smo uspjeli. Igrali smo jako dobru obranu. Znali smo koji su njihovi ključni igrači, koje smo uspjeli neutralizirati. Svi znaju da je ključan bio učinak Diamantidisa, ali su značajni uspjeh dali i igrači s klupe. Zato je ovo bila pobjeda cijele momčadi – nastavio je Obradović.

- Na Final Fouru je sve otvoreno. Ima još više od mjesec dana do završnog turnira, treba vidjeti u kakvom će stanju doći naši suparnici, kao i mi. Znamo da su, uz nas, na Final Fouru Montepaschi i Maccabi, a četvrti će biti Real Madrid ili Valencia. Ne znam niti jedan Final Four na koji bi neka momčad stigla bez ambicije da osvoji naslov. Tako će biti i ovoga puta, svi će imati jednake šanse – smatra Obradović.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika