04.04.2011. / 10:44

Autor: Hina

Nakon gotovo dvije godine: Pronađeni dijelovi olupine leta Rio-Pariz

Dijelovi Air Franceova zrakoplova koji se 1. lipnja 2009. srušio u brazilskim vodama, pri čemu nitko nije preživio, pronađeni su, priopćio je u nedjelju navečer Ured za istragu i analize (BEA) zadužen za tehnički dio istrage.

Air Franceov zrakoplov pao je nedaleko od obale BrazilaAir Franceov zrakoplov pao je nedaleko od obale BrazilaDijelovi Air Franceova zrakoplova koji se 1. lipnja 2009. srušio u brazilskim vodama, pri čemu nitko nije preživio, pronađeni su, priopćio je u nedjelju navečer Ured za istragu i analize (BEA) zadužen za tehnički dio istrage.

"BEA priopćava da je tijekom operacije potrage na moru u zadnja 24 sata, koju je predvodio WHOI (Woods Hole Oceanographic Institution), ekipa na brodu Aluciji locirala dijelove zrakoplova", ističe se u priopćenju.

"Za te su dijelove istražitelji BEA-e utvrdili da pripadaju trupu zrakoplova A330-203 na letu AF 447" koji se srušio 1. lipnja 2009., dodaje ta francuska organizacija. Dodatne informacije objavit će se naknadno.

BEA je 25. ožujka počela četvrtu fazu potrage na moru kako bi pronašla trup zrakoplova na letu AF 447 koji je nestao nad Atlantikom, pri čemu je poginulo svih 228 putnika i članova posade. Točni uzroci nesreće do danas nisu rasvijetljeni.

Istražitelji se "nadaju" da će pronaći crne kutije iz zrakoplova, budući da je područje na koje su pale krhotine "razmjerno ograničeno", rekao je za AFP direktor BEA-e Jean-Paul Troadec.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika