05.04.2011. / 12:07

Autor: Nacional.hr

Kineski znanstvenici stvorili gay miša?

Serotonin, poznat i kao hormon sreće, kod muških miševa budi želju za parenjem. Muški miševi koji ne mogu prerađivati serotonin ili nemaju gen koji serotonin proizvodi nemaju nagon za parenje sa ženkama

IlustracijaIlustracijaKineski istraživači su otkrili da muški miševi koji su uzgojeni na takav način da nemaju serotonin ili čija tijela nisu osjetljiva na serotonin ne pokazuju uopće interes za ženke miševa, prenosi Weird Asia News.

Serotonin, poznat i kao hormon sreće, kod muških miševa budi želju za parenjem. Muški miševi koji ne mogu prerađivati serotonin ili nemaju gen koji serotonin proizvodi nemaju nagon za parenje sa ženkama. Ono što je znanstvenicima bilo zanimljivo je to što su ovakvi mužjaci miševa bili nezainteresirani za parenje kada su stavljeni u kavez zajedno sa muškim i ženskim mišem, no kada su ostavljeni nasamo sa muškim miševim, skakali su na njih u želji da se s njima pare. Ipak, ovakvo ponašanje miševa se može promijeniti i može im se ponovno vratiti interes za ženke ako se u njihov mozak ubrizga serotonin.

No, treba napomenuti da se ova studija ne može koristiti da bi se objasnilo ponašanje ljudi. Profesor Keith Kendrick tvrdi da je svaka veza između serotonina i ljudskih seksualnih opredijeljena beznačajna. No, rezultati ove studije pokazuju da neurotransmiteri imaju određenu ulogu u seksualnim preferencijama, barem kad su životinje u pitanju.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 05.04.11. 19:43

Ovo je udar na teoriju da je homoseksualnost stvar opredjeljenja.


registracija
8/7/09

bankar, 06.04.11. 01:22

nisu životinje u ničemu različite od ljudi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika