05.04.2011. / 12:08

Autor: Totalsport

Maccabi zbog Yom Hazikarona - Dana sjećanja propušta Final Four?

Morat ćemo kontaktirati sve zainteresirane strane, uključujući i ostala tri kluba koji će igrati na Final Fouru, te pronaći nekakvo rješenje do kraja ovog tjedna - izjavila je za francuski L'Equipe direktorica komunikacija Eurolige Kirsten Haack

Košarkaš Maccabija (u plavom dresu) bori se za loptu s košarkašem Union OlimpijeKošarkaš Maccabija (u plavom dresu) bori se za loptu s košarkašem Union OlimpijeZbog izraelskog zakona, koji na Yom Hazikaron, Dan sjećanja na poginule vojnike i žrtve terorizma, ne dopušta niti jednom sportskom kolektivu nastupanje toga dana, košarkaši Maccabija mogli bi čak propustiti i Final Four Eurolige u Barceloni.

Proslava toga dana počet će 8. svibnja u 20 sati po izraelskom vremenu. Nažalost, taj datum kolidira s danom odigravanja finalne utakmice na Final Fouru u Barceloni (21 sat po lokalnom vremenu), kao i susreta za treće mjesto (18 sati).

Maccabi ne želi kršiti zakon svoje zemlje, te je vodstvo Eurolige obavijestio u vidu pisane dokumentacije o svom problemu, te je od njega zatražio da pomakne termine toga dana, kako bi mogao nastupiti.

- Riječ je o vrlo kompleksnom pitanju. Eventualno pomicanje termina finalne utakmice na 16.30 sati moglo bi izazvati brojne probleme od strane TV-postaja koje imaju pravo na prijenos i sponzora. Morat ćemo kontaktirati sve zainteresirane strane, uključujući i ostala tri kluba koji će igrati na Final Fouru, te pronaći nekakvo rješenje do kraja ovog tjedna - izjavila je za francuski L'Equipe direktorica komunikacija Eurolige Kirsten Haack.

Pariški sportski dnevnik piše da bi u varijanti da Maccabi zbog ovog slučaja na kraju bude primoran odustati od nastupa na Final Fouru u Barceloni, posljednji, četvrti sudionik završnog turnira bio određen ždrijebom.

Podsjećamo, u polufinalu Final Foura igrat će Panathinaikos i Montepaschi Siena, dok Maccabi čeka pobjednika iz španjolskog ogleda između Real Madrida i Valencije. Rezultat u seriji je 2-2, a odlučujuća, peta utakmica odigrat će se 7. travnja u Madridu.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika