05.04.2011. / 12:30

Autor: Totalsport

Rodman, Sabonis i Mullin primljeni u Košarkašku kuću slavnih

Litavski centar Sabonis, jedan od najboljih dodavača među visokim igračima, zlatni s Igara, Svjetskog prvenstva i Europskog prvenstva, NBA karijeru je počeo graditi kao 31-godišnjak

Peterostruki osvajač prstena prvaka NBA lige Dennis Rodman Peterostruki osvajač prstena prvaka NBA lige Dennis Rodman Peterostruki osvajač prstena prvaka NBA lige Dennis Rodman i peterostruki All-Star košarkaš Chris Mullin predvodnici su liste primljenih u Košarkašku kuću slavnih za 2011. godinu.

Zajedno s njima 12. kolovoza u Kuću u Springfieldu primljeni će biti Artis Gilmore, Arvydas Sabonis, Tom "Satch" Sanders (bivši igrači), trener koji je izmislio "trokut-napad" Tex Winter, sveučilišni treneri Herb Magee i Tara VanDerveer, igračica WNBA lige Teresa Edwards i Harlemovac Reece "Goose" Tatum.

Rodman je osvojio tri naslova u NBA ligi igrajući za Chicago Bullse, a dva s Detroit Pistonsima. Dva je puta proglašen najboljim obrambenim igračem lige dok je u sedam navrata ulazio u najbolju obrambenu petorku. Nekoć skakački dominantan igrač lige bio je i njen zločesti dečko. Svojim ponašanjem na i izvan terena činio si je "medvjeđe usluge" koje su ga mogle i koštati mjesta u Naismizhovoj kući. Samo uvrštenje iznenadilo je i Rodmana.

- Bez problema su me mogli zaobići zbog nekih stvari koje sam radio. Komotno su mogli reći da zbog njih meni ondje nije mjesto - kazao je igrač poznat po silnim tetovažama, učestalim promjenama boje kose, uhićenjima, ženjenja sa samim sobom...

S druge strane, Mullin, koji je i prošle godine bio finalist u konkurenciji ulazaka u Kuću slavnih, karijeru je završio s 17.911 poena tijekom 17-godišnje karijere provedene u Golden Stateu i Indiani.

- Nakon što sam saznao da sam uvršten otišao sam spavati, ali, spavao sam s velikim smiješkom na licu - bio je zadovoljan dvostruki olimpijski prvak i član originalnog Dream Teama.

Litavski centar Sabonis, jedan od najboljih dodavača među visokim igračima, zlatni s Igara, Svjetskog prvenstva i Europskog prvenstva, NBA karijeru je počeo graditi kao 31-godišnjak. Igrao je za Portland Trail Blazerse od 1995. godine do 2003. godine. Prošle godine primljen je u FIBA-inu kuću slavnih. U sedam godina igranja u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta prosječno je bilježio 12.0 poena i 7.3 skoka za 24 minute na parketu.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika