08.04.2011. / 12:37

Autor: Totalsport

EP u gimnastici: Filip Ude izborio višebojski finale

Ude je zauzeo 18. mjesto u kvalifikacijama sa 84.375 bodova

Naš gimnastičar Filip Ude Naš gimnastičar Filip Ude Uspješan je dan iza hrvatskih gimnastičara na četvrtome Europskom pojedinačnom prvenstvu u sportskoj gimnastici, kojem je ovih dana domaćin Berlin.

Tako je Filip Ude izborio višebojski finale koji je na rasporedu u petak u Max Schmelling Halleu. Ude je zauzeo 18. mjesto u kvalifikacijama sa 84.375 bodova. S obzirom da u finalu mogu nastupiti maksimalno po dva gimnastičara jedne zemlje, Ude se popeo za jedno mjesto s obzirom da su tri britanska natjecatelja bila ispred njega.

U finale, inače, idu 24 najbolja u kvalifikacijama, a samo za usporedbu recimo da je izlučni dio natjecanja najbolje odradio Nijemac Philipp Boy koji je skupio 90.375 bodova, odnosno, točno šest bodova više od Udea.

Kada su u pitanju natjecanja po spravama najbolji je rezultat u kvalifikacijama ostvario Mario Možnik koji je na preči bio peti i tako se plasirao među osam finalista u toj disciplini. Skupio je Možnik 15.175 bodova, dok je i na preči najbolji bio spomenuti Nijemac Boy sa 15.700 bodova. Ostala dva gimnastičara iz Hrvatske su trenutačno rezerve u svojim disciplinama. Robert Seligman je prva rezerva na konju s hvataljkama (14.700 bodova), dok je Tomislav Marković na tlu u nešto lošijoj poziciji. On je treća rezerva, a u kvalifikacijama je skupio 15.025 bodova.

Filip Ude, pak, nije izborio finale u niti jednoj od pojedinačnih disciplina. Na preči je bio na 19. mjestu, na preskoku 28., na konju s hvataljkama 20., na tlu 37., a na preči 40.

Od 14 do 16.30 sati u petak Ude će, dakle, nastupiti u višebojskom finalu.

Vezane vijesti

Seligman četvrti, Tkalčec šesta

Seligman četvrti, Tkalčec šesta

Dvoje je hrvatskih finalista na natjecanju Svjetskog gimnastičkog kupa u Gentu ostalo bez plasmana na pobjedničko postolje. Robert Seligman je bio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika