08.04.2011. / 18:24

Autor: Hina

Barroso u Crnoj Gori: Želimo konkretne rezultate

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso izjavio je u petak u Podgorici da je Crna Gora ostvarila značajan iskorak u ispunjavanju preporuka komisije za dobivanje datuma pregovora, te da su u ovome trenutku potrebni konkretni rezultati, posebice u području vladavine prava.

Jose Manuel BarrosoJose Manuel BarrosoPredsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso izjavio je u petak u Podgorici da je Crna Gora ostvarila značajan iskorak u ispunjavanju preporuka komisije za dobivanje datuma pregovora, te da su u ovome trenutku potrebni konkretni rezultati, posebice u području vladavine prava.

Barroso je u petak, u sklopu regionalne turneje, boravio u Podgorici gdje je razgovarao s najvišim crnogorskim dužnosnicima i održao predavanje na sveučilištu UDG, čiji je osnivač bivši predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović.

Barroso je, nakon razgovora s predsjednikom crnogorske vlade Igorom Lukšićem, novinarima izjavio kako je uvjeren da u Crnoj Gori postoji politička volja za provedbu preporuka Europske komisije.

"Međutim, želimo vidjeti konkretne rezultate u području vladavine prava, borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije i u jačanja neovisnosti pravosuđa", kazao je Barroso.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika