10.04.2011. / 15:06

Autor: Hina

Britanci i Nizozemci razočarani: London razmišlja o sudu u aferi Icesave

Britanska vlada "razočarana" je rezultatom islandskog referenduma o posljedicama stečaja banke Icesave i ispituje mogućnosti obraćanja sudu radi povrata iznosa koje potražuje London, rekao je u nedjelju drugi čovjek ministarstva financija.

Britanski štediše izgubili su novac kad je propala islandska bankaBritanski štediše izgubili su novac kad je propala islandska bankaBritanska vlada "razočarana" je rezultatom islandskog referenduma o posljedicama stečaja banke Icesave i ispituje mogućnosti obraćanja sudu radi povrata iznosa koje potražuje London, rekao je u nedjelju drugi čovjek ministarstva financija.

"Pokušali smo postići rješenje pregovaranjem s Islandom" ali je "taj sporazum sada odbačen". "To je razočaravajuće", izjavio je Danny Alexander na BBC-ju.

"Razmotrit ćemo situaciju s našim međunarodnim partnerima, počevši od Nizozemske", koji također traže od Islanđana povrat 3,9 milijardi eura. "No, čini se da će ta afera sada završiti pred sudom", dodao je on.

"U tijeku je već sudski postupak u okviru Europskog gospodarskog prostora", naglasio je on, i "vidjet ćemo kako ćemo mu se priključiti".

I Nizozemska je vrlo razočarana islandskim odbacivanjem sporazuma oko posljedica stečaja banke Icesave 2008. te očekuje nastavak sudskog postupka pred Nadzornim odborom Europskog udruženja za slobodnu trgovinu (EFTA), objavilo je u nedjelju nizozemsko ministarstvo financija.

Islanđani su jasno u subotu odbacili sporazum o povratu 3,9 milijardi eura koje potražuju London i Den Haag nakon stečaja banke Icesave 2008., dovodeći u nezgodan položaj vladu u Reykjaviku.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika