15.04.2011. / 20:03

Autor: Hina

Lavrov: NATO je prekoračio mandat UN-a u Libiji

NATO u Libiji prekoračuje mandat UN-a, ocijenio je u petak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, pozivajući na političko rješavanje libijske krize.

Sergej LavrovSergej LavrovNATO u Libiji prekoračuje mandat UN-a, ocijenio je u petak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, pozivajući na političko rješavanje libijske krize.

"Danas svjedočimo akcijama koje u određenom broju slučajeva prekoračuju mandat Vijeća sigurnosti UN-a" kakav je propisan rezolucijom 1973, kazao je Lavrov nakon sastanka sa svojim kolegama iz NATO-a, okupljenima na sastanku u Berlinu.

"Smatramo važnim da se hitno prijeđe na političku fazu i da ubrzamo političko i diplomatsko rješenje", dodao je.

Ruski predsjednik Dimitrij Medvedev već se u četvrtak očitovao protiv operacije NATO-a u Libiji, upitavši se "što imamo kao rezultat" tog angažmana. "Isključivo se radi o vojnoj operaciji. Rezolucija o tome ništa ne govori", zaključio je.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
16/4/11

JAP, 16.04.11. 03:52

Politička i mirna rješenja o kojima pričaju dužnosnici UN-a , izrazito su bila vidljiva u Hrvatskoj I Bosni i Hercegovini....doista su se iskazali..žalim onoga kome je UN došao u pomoć.
Već sama riječ Srebrenica sve govori.
Pitanje je zašto je UN skoro uvijek na strani potlačitelja ili agresora ???


registracija
31/3/11

mravac, 16.04.11. 10:27

Zato, JAP, što su imperijalisti njihovi glavni financijeri.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika