18.04.2011. / 18:01

Autor: Nacional.hr

Predstavljen Klupski košarkaški kup "Dražen Petrović"

Jedan je cilj zasigurno veliki pokretač cijelog projekta, a to je kontinuirano odavanje počasti svim onim vrijednostima koje simbolizira veliki Dražen Petrović

S predstavljanja projektaS predstavljanja projektaU muzeju Mimara u Zagrebu predstavljen je jedinstveni sportsko-humanitarni projekt - Klupski košarkaški kup - Dražen Petrović. U godini koja je svakako obilježila puno promjena u hrvatskoj košarci, Hrvatski košarkaški savez, Hrvatski olimpijski odbor, Projektni tim Vrednica i naravno Zaklada „Dražen Petrović" predstavili su ovaj izniman projekt.

U uvodnom obraćanju, gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić naglasio je potporu i istaknuo kako je Zagreb uvijek znao prepoznati zanimljive događaje, pogotovo one vezane uz konstantno ulaganje u razvitak sporta.

Osim generalnih ciljeva cijelog projekta veliki je naglasak stavljen i na sportske ciljeve, između kojih su unaprjeđenje rada s mlađim kategorijama u svim košarkaškim klubovima. Homogeniziranje organizacijske strukture košarkaških klubova i unaprjeđenje cjelokupne atmosfere u košarkaškoj organizaciji.

Jedan je cilj zasigurno veliki pokretač cijelog projekta, a to je kontinuirano odavanje počasti svim onim vrijednostima koje simbolizira veliki Dražen Petrović.

Uključili su se i predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, na čelu sa gospodinom Zlatkom Matešom i Josipom Čopom, koji su maksimalno podržali ovaj projekt. Osim HOO-a prisutni su bili i predstavnici Hrvatskog košarkaškog saveza - Danko Radić i Željko Drakšić koji su dodatno potaknuli raspravu o jedinstvenom i dosad nikad upotrjebljenom načinom natjecanja:

„Cilj je da u natjecanju sudjeluju svi klubovi registrirani prki HKS-u, na kraju sezone će se zbrajati bodovi svih selekcija te najbolje rangirani klubovi stječu pravo nastupa na završnom turniru. Na samom završnom turniru klubovi će nastupati s tri selekcije a pobjednik će biti odlučen nakon više pobjeda u 3 utakmica (klasični 3:0 ili 2:1). Završno natjecanje bi se tako igralo po kup sistemu te bi završetkom istog bio i proglašen najbolji košarkaški klub u Hrvatskoj."

Treba istaknuti da je bio prisutan i predstavnik Erste Card Cluba (Diners Club) - Željko Menalo koji je podcrtao važnost ovog velikog projekta te razloge za koje su se odlučili poduprijeti ga maksimalno, direktnim sponzoriranjem.

Preciznije predstavljanje ovog zanimljivog projekta pripala je predstavnicima projektnog tima Vrednica, na čelu sa voditeljem čitavog projekta Željkom Došenom koji se obratio prisutnima:

„Želimo istaknuti da se radi o jedinstvenom sustavu natjecanja, koji do sada nije primjenjivan nigdje u svijetu i za koji vjerujemo da će doprinijeti razvoju košarkaškog sporta u Hrvatskoj."

Klupski košarkaški kup Dražen Petrović novi je sustav natjecanja koji se ističe svojom jednostavnošću i cjelovitošću. Cilj je da se košarka u Hrvatskoj potakne i krene prema standardizaciji ne izostavljajući potom glavne stavke, a to su fair play i poticanje mladih.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika