20.04.2011. / 10:09

Autor: Hina

Ubojice propalestinskog talijanskog aktivista u Gazi uhićene i ubijene

Trojica pripadnika Hamasovih snaga sigurnosti također su ranjena u akciji hvatanja ubojica Vittorija Arrigonija koji su pripadali džihadističkoj skupini salafita

Stotine Palestinaca nazočilo je pogrebnoj povorci ubijenog Töck's Vittoria Arrigonia (Reuters)Stotine Palestinaca nazočilo je pogrebnoj povorci ubijenog Töck's Vittoria Arrigonia (Reuters)Pripadnici Hamasovih snaga sigurnosti upali su u utorak u zgradu u kojoj su se skrivale ubojice propalestinskog talijanskog aktivista a u napadu su poginula dvojica bjegunaca, rekao je Hamas.

Hamasova vlada je rekla da se jedan od mrtvih militanata, Jordanac, ustrijelio nakon što je bacio granatu koja je ubila drugog militanata dok su snage sigurnosti ulazile u zgradu u Pojasu Gaze gdje su se bjegunci skrivali.

Trojica pripadnika Hamasovih snaga sigurnosti također su ranjena u akciji hvatanja ubojica Vittorija Arrigonija koji su pripadali džihadističkoj skupini salafita. Salafiti su talijanskog aktivista oteli u četvrtak i u zamjenu za njegovo oslobođenje tražili da Hamas iz zatvora pusti njihova čelnika. Arrigoni je nađen zadavljen u petak.

Jedan militant osumnjičen za ubojstvo Arrigonija uhvaćen je živ zajedno s još trojicom članova skupina koji su se nalazili u zgradi ali se ne smatraju suučesnicima.

Hamasove snage sigurnosti su četverokatnicu u izbjegličkom logoru Nuseirat okružile ranije u utorak i razmijenjivale vatru s militantima u zgradi. Pokušaj da ih se pregovorima privoli na predaju nije uspio. U trenucima upada Hamasovih snaga u zgradu svjedoci su čuli najmanje četiri eksplozije i snažnu paljbu.

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika