20.04.2011. / 10:26

Autor: Hina

Lavrov: Usprkos našim stavovima o NATO-u, Rusija podržava europske integracije C. Gore

“Usprkos poznatom stajalištu Rusije o euroatlantskoj asocijaciji, Moskva je veliki podupiratelj europskih integracija Crne Gore”, kazao je Lavrov u razgovoru s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem

Sergej Lavrov i predsjednik C.G. Filip Vujanović (Reuters)Sergej Lavrov i predsjednik C.G. Filip Vujanović (Reuters)Ruski minister vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je u utorak poslije podne doputovao u jednodnevni posjet Podgorici, izjavio je da Rusija snažno podržava europske integracije Crne Gore, te da njezina namjera za integraciju u NATO ne može utjecati na izuzetno bliske prijateljske odnose dvije države.

“Usprkos poznatom stajalištu Rusije o euroatlantskoj asocijaciji, Moskva je veliki podupiratelj europskih integracija Crne Gore”, kazao je Lavrov u razgovoru s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem.

Lavrov je zaključio da ta integracijska namjera Crne Gore ne može utjecati na izuzetno bliske prijateljske odnose Crne Gore i Rusije, priopćeno je iz Vujanovićeva ureda.

Crnogorski je predsjednik zahvalio na podršci Rusije europskim integracijama i za razumijevanje za euroatlanske integracije Crne Gore.

Lavrov je priopćio da poštuje veliki međudržavni jubilej - 300 godina državnog partnerstva Crne Gore i Rusije.

“On je iznio visoke ocjene državne politike Crne Gore prema susjedima i državama regije, želeći da se bilateralni odnosi u svim područjima i dalje snažno razvijaju”, navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
22/6/10

Konstantinos, 20.04.11. 10:33

Bravo za Crnogorce, od njih bi Srbi mogli sto-sta nauciti kako se cuva suverenitet zemlje. Ono sto danas Srbija radi je otvoreno uvlacenje Putinu i Medvjedovu kako bi Srbija odrzala neki umisljeni status sile iz nekih svojih neprezaljenih vremena.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika