21.04.2011. / 11:08

Autor: Hina

Cameron traži diplomatski i vojni pritisak na Gadafija

Prema priopćenju Downing Streeta, tijekom telefonskih razgovora s tim čelnicima u srijedu navečer Cameron je inzistirao na hitnoj važnosti stalnog vojnog i diplomatskog pritiska na Gadafijev režim kako bi se zaštitile tisuće civila koje su tamo izložene stalnim napadima

David CameronDavid CameronBritanski premijer David Cameron je američkom predsjedniku Baracku Obami i šefovima vlade Italije Silviju Berlusconiju i Katara Hamadu bin Jasimu naglasio važnost stalnog vojnog i diplomatskog pritiska na libijskog čelnika Moamera Gadafija, priopćio je ured britanskog premijera.

Prema priopćenju Downing Streeta, tijekom telefonskih razgovora s tim čelnicima u srijedu navečer Cameron je inzistirao na hitnoj važnosti stalnog vojnog i diplomatskog pritiska na Gadafijev režim kako bi se zaštitile tisuće civila koje su tamo izložene stalnim napadima.

Britanski premijer je informirao svoje sugovornike o obvezi koju je preuzela Velika Britanija da s pobunjeničkim libijskim Nacionalnim prijelaznim vijećem (NTC) provede UN-ovu rezoluciju 1973 i nastavi tražiti način kako da NATO što učinkovitije zaštiti civile.

Bijela kuća je u srijedu navečer obznanila u priopćenju da se Obama i Cameron slažu u pogledu pune primjene rezolucije UN-ovog Vijeća sigurnosti i da se obvezuje pojačati ekonomski pritisak na Gadafijev režim.

Francuska i Italija su se pridružile Velikoj Britaniji u slanju vojnih savjetnika pobunjenicima.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy primio je u srijedu u Parizu čelnika NTC-a Mustafu Abdula Džalila, te mu obećao da će Francuska pojačati zračne udare na snage odane Gadafiju.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika