21.04.2011. / 13:40

Autor: Hina , Nacional.hr

Portugal: u anketama pred izbore vode socijalisti premijera u ostavci

Na posljednjim parlamentarnim izborima iz rujna 2009., PS je osvojio 36,5 posto glasova, a PSD 29,1 posto. Socrates je 23. ožujka podnio ostavku jer parlament nije prihvatio plan njegove manjinske vlade o oštrim mjerama štednje

Jose SocratesJose SocratesSocijalisti portugalskog premijera u ostavci Josea Socratesa mogli bi odnijeti pobjedu na prijevremenim parlamentarnim izborima zakazanima za 6. lipnja s minimalnom prednošću pred oporbom desnog centra, doznaje se u četvrtak iz rezultata provedene ankete.

Prema anketi koju je za Diario Economico i radio TSF proveo institut Marktest, Socijalistička stranka (PS) bi dobila 36,1 posto glasova, a oporbena Socijaldemokratska stranka (PSD) 35,3 posto glasova.

Na posljednjim parlamentarnim izborima iz rujna 2009., PS je osvojio 36,5 posto glasova, a PSD 29,1 posto. Socrates je 23. ožujka podnio ostavku jer parlament nije prihvatio plan njegove manjinske vlade o oštrim mjerama štednje.

U jednoj drugoj anketi koju je također objavio dnevnik Diario Economico, 86 posto ispitanika smatra da je Socrates "kasno reagirao na krizu", a 65 posto ga smatra "glavnim krivcem za aktualnu krizu".

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika