21.04.2011. / 13:42

Autor: Nacional.hr

Tajni dokumetni FBI-a - J.Edgar Hoover NLO-e 'shvaćao vrlo ozbiljno'

U 1940-ima, dok je J. Edgar Hoover bio na čelu FBI-a fenomen NLO-a se temeljito istraživao i dokumenti o tim istragama slani su Hooveru

Izvještaj FBI-a iz 1947.  u kojem se spominje mali NLO pronađen na sajmištu u MilwaukeeuIzvještaj FBI-a iz 1947. u kojem se spominje mali NLO pronađen na sajmištu u MilwaukeeuNedavno je FBI napravio web stranicu The Valut na kojoj su objavili tajne dokumente iz prošlosti, među kojima se nalaze i oni u kojima se spominju NLO-i. Pregledom tih dokumenata otkriveno je da je FBI u 1940-ima, u vrijeme kad mu je na čelu bio J.Edghar Hoover, bio vrlo zainteresiran za NLO-e, prenosi Aol News.

Iako američka vlada već desetljećima opovrgava postojanje NLO-a i negira da je ikada provela neko ozbiljnije istraživanje ove pojave, među dokumentima FBI-a pronađenih preko The Valuta, ima onih koji upućuju da je FBI jedno vrijeme bio vrlo zainteresiran za NLO-e. U 1940-ima, dok je J. Edgar Hoover bio na čelu FBI-a fenomen NLO-a se temeljito istraživao i dokumenti o tim istragama slani su Hooveru.

Jedan takav dokument, u kojem piše o objektu promjera 50-tak centimetara u obliku diska koji je pronađen na sajmištu, datira iz kolovoza 1947. i Hooveru ga je poslao FBI agent iz Milwaukeea u državi Wisconsin. Ovaj mini NLO je imao foto-električnu ćeliju, propeler i električni motor. Iako su agenti mislili da je objekt podvala nekog maloljetnika, ipak su smatrali da bi ga trebalo istražiti i izvještaj poslati Hooveru. Nekoliko tjedana prije, žena iz Illinoisa je prijavila pronalazak sličnog objekta u dvorištu.

U jednom dokumentu se vidi razlog zašto su agenti Hooveru slali svaku dojavu o NLO-ima, bilo da se radi o podvali ili nečem neobjašnjivom. U dokumentu iz srpnja 1947. je objavljen proglas da FBI i Tajna služba zrakoplovstva zajedno surađuju u istraživanju NLO-a i zahtjeva se da agenti istraže svaku dojavu o NLO-ima i pošalju izvještaj, bilo da se radi o šali, podvali ili nečem što je zbilja misteriozno i neobjašnjivo. Iz ovoga se vidi da su američke sigurnosne službe NLO-e shvatile vrlo ozbiljno.

Vezane vijesti

Pedofil zamijenio Bin Ladena

Pedofil zamijenio Bin Ladena

Osumnjičeni za zlostavljanje i pornografsko snimanje djece zamijenio je ubijenog čelnika Al Kaide, Osamu bin Ladena na popisu najtraženijih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika