26.04.2011. / 16:15

Autor: Nacional.hr

Tisuće ljudi želi vidjeti Sai Babin lijes

Sai Babin lijes može se vidjeti od nedjelje, a državni pogreb bit će održan u srijedu ujutro

Manmohan Singh i Sonia Gandhi pokraj Sai Babinog lijesa (Reuters)Manmohan Singh i Sonia Gandhi pokraj Sai Babinog lijesa (Reuters)Tisuće Indijaca i sljedbenika iz čitavog svijeta čeka u dvokilometarskom redu kako bi vidjeli stakleni lijes sa Sri Sathja Sai Babom u njegovom duhovnom centru Prashanthi Nilajam u gradu Puttaparti u Indiji, izvještava guardian.co.uk.

Smrt 84-godišnjaka u nedjelju rastužila je tisuće štovatelja, uključujući indijske političare, filmske zvijezde, sportaše i industrijalce. Rodno mjesto gurua posjetili su i indijski premijer Manmohan Singh i vođa vladajuće Kongresne stranke, Sonia Gandhi. Stotine dobrovoljaca opskrbljuje ljude hranom, kolačima i vodom, postavljen je i dugački šator koji treba štititi hodočasnike od sunca.

Pamtit će ga se kao pobožnu, nesebičnu osobu, koja je pomagala drugima i davala donacije iz svoje milijarderske zaklade. Neki su ga optuživali da je umjesto materijalizacije izvodio mađioničarske trikove i to nazivao čudima. Optuživalo ga se i za seksualno iskorištavanje. Zadnjih godina indijski se je guru povukao iz javnog života zbog problema sa zdravljem. Njegovi duhovni centri ili ashrami postoje u više od 126 zemlje. Zaklada od devet milijardi dolara nema nasljednika. Sai Babin lijes može se vidjeti od nedjelje, a državni pogreb bit će održan u srijedu ujutro.

Vezane vijesti

Glumci oteli i ubili bollywoodsku zvijezdu

Glumci oteli i ubili bollywoodsku zvijezdu

Mlada indijska zvijezda bollywodskih filmova Meenakshi Thapar pronađena je mrtva i obezglavljena, a ubojstvo su priznala dvojica njezinih kolega koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika