26.04.2011. / 20:58

Autor: Totalsport

Mirotić produljio s Realom, u NBA ide samo ukoliko bude u Topu 5 drafta

Mirotić bi mogao napustiti Real. Ta je opcija predviđena ugovornom klauzulom o odšteti: klubu bi Mirotić morao u tom slučaju isplatiti točno 3.480.120 američkih dolara

Nikola MirotićNikola MirotićNikola Mirotić, 20-godišnji krilni centar Real Madrida crnogorskih korijena, produljio je vjernost madridskome košarkaškom klubu do kraja sezone 2015/16.

- Vrlo sam sretan jer sam ispunio svoj cilj. Real Madrid je najbolji klub na svijetu, a ja se u njemu osjećam kao kod kuće. Potpisao sam ugovor na pet godina, baš kakav sam si i želio. Sada si želim ispuniti drugi cilj: osvojiti s Realom sve što se osvojiti dade - rekao je košarkaš rođen u Podgorici, koji ima španjolsku putovnicu i koji je dosad nastupao za mlade španjolske selekcije.

Mirotić, ove sezone nagrađen kao "Otkriće euroligaške sezone", na NBA draft ovog će ljeta izaći neovisno o produljenju s Realom. Iako mu se NBA sviđa, odlučio je da neće odlaziti ukoliko ne bude biran među prvih pet igrača u prvom krugu. Za pretpostaviti je da se to neće dogoditi.

Ukoliko bi se ipak dogodilo, Mirotić bi mogao napustiti Real. Ta je opcija predviđena ugovornom klauzulom o odšteti: klubu bi Mirotić morao u tom slučaju isplatiti točno 3.480.120 američkih dolara.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika