30.04.2011. / 12:32

Autor: Hina , Nacional.hr

Mediji: Vjenčanje Williama i Kate "obnavlja" monarhiju

Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton odraz je jednoga novog vremena, nove generacije koja je puno opuštenija i bliža nama, a istodobno je zemlji pružilo priliku da se ponovno okupi i ujedini, bez velikih razlika, piše u subotu britanski list The Times

Foto: ReutersFoto: ReutersBritanski mediji ocijenili su u subotu da je vjenčanje princa Williama i Kate Middleton, koje su u izravnom prijenosu u petak pratile gotovo dvije milijarde ljudi diljem svijeta, popravilo imidž britanske monarhije.

Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton odraz je jednoga novog vremena, nove generacije koja je puno opuštenija i bliža nama, a istodobno je zemlji pružilo priliku da se ponovno okupi i ujedini, bez velikih razlika, piše u subotu britanski list The Times.

Mediji su uglavnom pozitivno ocijenili svečanost vjenčanja, ustvrdivši da je postignuta ravnoteža između "pažljivo koreografirane kraljevske veličine i osobne spontanosti", prenosi Reuters.

U Westminsterskoj opatiji vidjeli smo bliskost između onoga što je neizrecivo veliko i onoga što je obično i ljudsko, piše Daily Telegraph.

Svoj brak Willliam i Kate su, zajedno s oko 300 uzvanika - prijatelja i članova obitelji - proslavljali do ranih jutarnjih sati u Buckinghamskoj palači.

Kate se iz vjenčanice presvukla u bijelu satensku večernju haljinu s pojasom optočenim dijamantima, preko koje je nosila bijeli bolero od angore. I ovu je haljinu, poput njezine vjenčanice, dizajnirala Sarah Burton iz modne kuće Alexander McQueen.

Nagađa se da bi vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, što je titula koju je paru dodijelila kraljica Elizabeta, na bračno putovanje mogli otputovati tijekom dana.

Na večeri u Clarence Houseu, koju je sinoć organizirao princ Charles, govore su održali Williamov brat Harry i mladenkin otac Michael Middleton. Tek vjenčani bračni par potom se vratio na proslavu u Buckingamsku palaču.

"Drago mi je da nas je danas vrijeme poslužilo. Imali smo sjajan dan", kratko je rekla Kate Middleton.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika