02.05.2011. / 11:34

Autor: Nacional.hr

Barroso: Vraćanje unutrašnjih granica nije nemoguće

I sad zemlje članice imaju pravo ponovno uspostaviti svoje granice ukoliko dođe do ozbiljne prijetnje javnom redu i miru ili sigurnosti zemlje

Jose Manuel BarrosoJose Manuel BarrosoPredsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso osvrnuo se u pismu predsjedniku Francuske Nicolasu Sarkozyu i premijeru Italije Silviu Berlusconiu na njihove pozive za revizijom Schengenskog sporazuma i vraćanju unutrašnjh granica u EU.

"Privremeno vraćanje granica jedna je od mogućnsoti, ukoliko se odrede specifični i jasni kriteriji, a sve kako bi se ojačala vladavina Schengenskog sporazuma", zapisao je Barroso, a prenosi EUObserver.

Istaknuo je kako je stav Komisije kako bi trebalo ojačati vanjske granice EU-a. Dodao je kako će u srijedu Komisija predložiti seriju mjera kako bi se ojačala politika migracije ljudi, a zbog posljednjeg u nizu vala imigranata iz Afrike.

I sad zemlje članice imaju pravo ponovno uspostaviti svoje granice ukoliko dođe do ozbiljne prijetnje javnom redu i miru ili sigurnosti zemlje. Ali takvo uspostavljanje granica može trajati najdulje 30 dana.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 07.06.11. 09:51

Ako će se vraćati unutarnje granice EU, neka nam se odmah kaže, da mogu glasati PROTIV EU na referendumu, jer mi je to kao i uvođenje Eura jedino što me tjera da glasam ZA!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika