03.05.2011. / 23:25

Autor: Hina , Nacional.hr

Velika Britanija drži da je Pakistan podupirao Bin Ladena

Otkriće da je Bin Laden bio u luksuznoj kući uz vojni objekt u Abotabadu, čak možda pet ili šest godina, natjeralo je mnoge američke zastupnike da zahtijevaju reviziju američke pomoći Pakistanu

Vođa Al Kaide Osama bin Laden sigurno je imao potporu u Pakistanu, rekao je u utorak britanski premijer David Cameron i najavio nastavak suradnje s Pakistancima u borbi protiv terorizma.

Otkriće da je Bin Laden bio u luksuznoj kući uz vojni objekt u Abotabadu, čak možda pet ili šest godina, natjeralo je mnoge američke zastupnike da zahtijevaju reviziju američke pomoći Pakistanu.

Cameron je rekao da "činjenica što je Bin Laden živio u velikoj kući u gusto naseljenu području znači da je morao imati mrežu pomoćnika u Pakistanu".

Još ne znamo kolika je ta mreža bila, i jasno je da postavljamo pitanja", rekao je pred britanskim parlamentom.

No dodao je da je u britanskom nacionalnom interesu priznati da su Britanija i Pakistan zajedno u borbi protiv terorizma. "Zato i dalje surađujemo s pakistanskim kolegama u prikupljanju obavještajnih podataka, otkrivanju planova i poduzimanju koraka da ih spriječimo. Zato ćemo i dalje nastaviti slati pomoć...", rekao je.

Po vladinim podacima, ostvari li se napredak u reformama, britanska će pomoć Pakistanu u iduće četiri godine biti 350 milijuna funta na godinu (gotovo tri milijarde kuna).

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika