04.05.2011. / 15:06

Autor: Hina

Austrija zamrznula libijske 1,2 milijarde eura

Austrija je zamrznula oko 1,2 milijarde eura sredstava za koje vlasti misle da bi mogla biti povezana s ljudima bliskim libijskom čelniku Moameru Gadafiju, izjavio je za Reuters guverner Austrijske narodne banke Ewald Nowotny.

Austrijske banke zamrznule su libijske milijardeAustrijske banke zamrznule su libijske milijardeAustrija je zamrznula oko 1,2 milijarde eura sredstava za koje vlasti misle da bi mogla biti povezana s ljudima bliskim libijskom čelniku Moameru Gadafiju, izjavio je za Reuters guverner Austrijske narodne banke Ewald Nowotny.

Nowotny je naveo tu brojku u veljači kao sveukupan iznos libijske imovine u austrijskom financijskom sustavu, ali dužnosnici nisu ranije potvrdili koliki je iznos blokiran.

"Iznos koji je zamrznut je red veličine brojke koju je naveo guverner", rekao je direktor Austrijske narodne banke Andreas Itner na marginama konferencije za novinare središnje banke u srijedu.

On nije naveo ikakve podatke o vlasnicima zamrznutih novčanih sredstava.

Vezane vijesti

Gadafi je financirao Sarkozyja

Gadafi je financirao Sarkozyja

Bivši libijski premijer Al Bagdadi al-Mahmudi, zatočenik u tuniskom zatvoru, rekao je da je režim Moamera Gadafija financirao kampanju kandidata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika