05.05.2011. / 12:36

Autor: Totalsport

NBA liga: Griffin jednoglasno izabran za novaka godine

Iza Griffina (590 bodova), u poretku su John Wall iz Washington Wizardsa sa 295 bodova, te DeMarcus Cousins iz Sacramento Kingsa s 81 bodom

Blake Griffin Blake Griffin Krilni centar LA Clippersa Blake Griffin jednoglasno je izabran za najboljeg novaka godine u NBA ligi.

U izboru je sudjelovalo 118 novinara i baš svi su Griffina postavili na prvo mjesto. Ovo je tek treći slučaj da jedan košarkaš osvaja maksimalni broj bodova u izboru. Prethodno su takvu počast dobivali Ralph Sampson za sezonu 1983/84, odnosno David Robinson za sezonu 1989/90.

Izbor Griffina ne čudi. Prvi pick drafta iz 2009. godine propustio je cijelu prošlu sezonu, a zablistao u svojoj premijernoj u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta ostvarujući prosjeke od 22.5 poena, 12.1 skoka i 3.8 asistencija po utakmici. Odigrao je sve 82 u osnovnom dijelu lige i usput zaslužio reputaciju jednog od najboljih zakucavača.

Krilni centar Clippersa postao je nakon osam godina i prvi rookie koji je nastupio na All-Star utakmici. Osvojio je naslov najboljeg u zakucavanjima letom preko automobila.

Griffin je u sezoni šest puta bio proglašen za najboljeg novaka mjeseca, ostvario je 63 double-double učinka u 32 pobjede i 50 poraza svoje momčadi. Sezonu je zaključio kao dvanaesti strijelac lige i njen četvrti skakač.

Iza Griffina (590 bodova), u poretku su John Wall iz Washington Wizardsa sa 295 bodova, te DeMarcus Cousins iz Sacramento Kingsa s 81 bodom.

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika