08.05.2011. / 11:55

Autor: Totalsport

NBA doigravanje: Memphis poveo, Boston smanjio

Prvu je utakmicu, nakon ozljede, odigrao Shaquille O'Neal za Boston, no na parketu je, vidno umoran, proveo tek osam minuta

Rajon RondoRajon RondoU subotu su košarkaši Bostona pobijedili Miami 97-81 na domaćem parketu i smanjili zaostatak na 2-1 u seriji, dok je Memphis slavio protiv Oklahoma Cityja 101-93 kao domaćin nakon produžetka, te poveo 2-1.

Boston je maksimalno iskoristio domaći parket, prvi put u polufinalnoj seriji Istočne konferencije protiv suparnika s Floride. I usput je dokazao da njihove četiri zvijezde (Pierce, Rondo, Allen i Garnett), kada su raspoložene, jednako jake sjaje kao trojac Miamija (Wade, James, Bosh). Dakako, u svemu se trebala posložiti i loša večer, prvenstveno za Jamesa i Bosha.

Na poluvremenu te utakmice je Miami vodio 46-44, no u drugom dijelu je Boston posve zagospodario parketom. Rajon Rondo je razigrao sve oko sebe (11 asistencija), a Kevin Garnett (28 poena i 18 skokova) i Paul Pierce (27 poena) su nemilosrdno trpali Miamijev koš. Gostujuća obrana je bila daleko od izvedbe iz prve dvije utakmice, a kada se na to spoji kombinirano loš šut spomenute tri zvijezde Miamija (15-41) onda je uvjerljiv poraz normalan. Zabilježimo i da je prvu utakmicu, nakon ozljede, odigrao Shaquille O'Neal za Boston, no na parketu je, vidno umoran, proveo tek osam minuta.

Memphis je u polufinalu Zapada dobio prvu domaću utakmicu protiv Oklahoma Cityja. Bilo je 101-93 nakon produžetka. Mogao i morao je Memphis dobiti i unutar osnovnog dijela utakmice, ali je Allen promašio dva, a Conley jedno slobodno bacanje u posljednjih 90 sekundi.

No, Memphis je dokrajčio suparnika u dodanih pet minuta, a sve nakon sjajne serije u zadnjoj četvrtini koju su dobili sa 23-10. U zadnjih 12 minuta je Tony Allen potpuno isključio iz igre Kevina Duranta (22 poena i 12 skokova), a trud Russella Westbrooka (23 poena, šest skokova i 12 asistencija) je ostao nedovoljan.

Kod Memphisa su najbolji bili Zach Randolph sa 21 poenom i 21 skokom, kao i O.J. Mayo sa 18 poena, te šest skokova i četiri asistencije.

Četvrte utakmice ova četiri sastava igraju u ponedjeljak.

NBA doigravanje, konferencijska polufinala:

Istok

Boston (3) - Miami (2) 97-81 (Garnett 28p, 18s, Pierce 27p, 5s, 5a / Wade 23p, 6s, 7a)

(Miami vodi u seriji 2-1)

Zapad

Memphis (8) - Oklahoma City (4) 101-93, produžetak (Randolph 21p, 21s, O.J. Mayo 18p, 6s, 4a / Westbrook 23p, 6s, 12a, 7il)

(Memphis vodi u seriji 2-1)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika