08.05.2011. / 20:20

Autor: Hina

Fogh Rasmussen uvjeren: Zaustavili smo Gadafija, vrijeme mu istječe

Čelnik NATO-a u nedjelju je rekao kako vjeruje da je "vrijeme isteklo" za libijskog čelnika Moamera Gadafija ali je istaknuo da je za taj sukob potrebno političko, a ne vojno, rješenje.

Anders Fogh RasmussenAnders Fogh RasmussenČelnik NATO-a u nedjelju je rekao kako vjeruje da je "vrijeme isteklo" za libijskog čelnika Moamera Gadafija ali je istaknuo da je za taj sukob potrebno političko, a ne vojno, rješenje.

"Zaustavili smo Gadafija. Njegovo vrijeme istječe. On je sve izoliraniji", rekao je glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen za CNN-ov program "State of the Union".

Rasmussen je rekao da je s obzirom na prodemokratski "vjetar promjena u sjevernoj Africi i na bliskom istoku", smrt čelnika al Kaide Osame bin Ladena i pritisak pod kojime su talibani u Afganistanum "vrlo optimističan" da je "Gadafijevo vrijeme gotovo".

Na pitanje može li NATO-ova misija zaštite civila u Libiji biti izvršena ako Gadafi ostane Fogh Rasmussen je rekao da je "teško zamisliti da će napadi, skandalozni i sustavni napadi na libijski narod, stati dok je Gadafi na vlasti".

Govoreći o prekidanju pat pozicije između pobunjenika i progadafijevskih snaga Rasmussen je rekao kako "nema vojnog rješenja". "Trebat ćemo političko rješenje", rekao je.

Vezane vijesti

Gadafi je financirao Sarkozyja

Gadafi je financirao Sarkozyja

Bivši libijski premijer Al Bagdadi al-Mahmudi, zatočenik u tuniskom zatvoru, rekao je da je režim Moamera Gadafija financirao kampanju kandidata… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 08.05.11. 20:51

Koji idiot!


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 09.05.11. 07:10

Rasmussene,ti si jedan veliki ubica,i jedno veloko govno,ko je ubija civile diljem svjeta, a ne Gadafi,Gadafi je jedna mala beba,na spram tebe i tvojih ubica,idijote jedan teroristicki.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika